کد خبر: 13739
تاریخ انتشار: یکشنبه, 24 آذر 1392 - 12:55

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه و کتابداری

ايران با 32084 مقاله هم اکنون مقام 16 توليد علم جهان را در دست دارد

      سال هاست که دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتی کشور با حضور در عرصه های بين المللی و چاپ و انتشار مقاله های پژوهشی در مجلات معتبر، رتبه علم ايران را در جهان افزايش داده اند.
ايران با 32084 مقاله هم اکنون مقام 16 توليد علم جهان را در دست دارد

 به گزارش لیزنا، دکتر جعفر مهراد، رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و سرپرست پايگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: شاخص های توليد علم در رتبه بندی کشورها، دانشمندان و پژوهشگران، دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتی، رشته های موضوعی و نشريات علمی يکی از عمده ترين شاخص هاست. در کشورهای پيشرفته جهان، که از بخش عمده ای از مقالات تحقيقاتی در فرايند تجاری سازی ایده ها و تحقیقات استفاده نموده و به ثروت و رفاه مردم می انجامد به عنوان معيار رشد و توسعه یافتگی نيز استفاده می شود.

 

وی گفت: اکنون در هفته پژوهش و فناوری جا دارد که از آخرين اخبار توليد علم استفاده شود و به درجه پيشرفت علمی کشور نيز در مقايسه با ساير کشورها اشاره شود.

 

وی یادآور شد: گرچه ماه پايانی سال ميلادی رو به اتمام است اما بهتر است جهت رعايت دقت در بيان ميزان توليدات علمی ايران به سال 2012 ميلادی بسنده کرد. با اين حال به آمار سال 2013 نيز اشاره خواهم کرد.

 

دکتر مهراد افزود: با تلاش و مجاهدت های علمی استادان و پژوهشگران در سال 2012 ميلادی، ميزان آمار توليد علم ايران در پايگاه استنادی اسکوپوس 37037 مقاله بوده است. اين رقم در سال جاری ميلادی به بيش از 32000 مقاله رسيده که پس از ثبت و نمايه سازی نشريات معتبر بين المللی قطعا ميزان توليدات علمی ايران به بیش از رقم سال 2012 خواهد رسيد.

 

ايران با تولید 32084 مقاله در حال حاضر مقام 16 توليد علم جهان را در دست دارد.

 

رئيس مرکز منطقه ای تصريح کرد: اين تعداد مقاله نشان دهنده بخشی از فعاليت های علمی و تحقيقاتی پژوهشگران و اعضای هيات علمی جمهوری اسلامی ايران است. گرچه تلاش دولت محترم بر تجاری سازی علم استوار است اما بايد به ياد داشته باشيم که در ملاقات هايی که با مقام معظم رهبری صورت می گيرد، رهبری معظم بر توليد علم نیز تاکيد دارند و ضمن اشاره بر شتاب توليد علم می فرمايند: " مشارکت کشورما در پيشرفت علمی و توليد علم دردنيا بيش از 11 درصد است در حالی که ما بيش از 1 درصد مردم دنيا هستيم... اين خيلی پيشرفت است. بنابراين بايستی کار کرد. و کار کنيد، و فکر کنيد. حتما تاثير دارد."

 

وی خاطر یادآور شد: در حاليکه ايران رتبه اول منطقه و 16 توليد علم جهان را در دست دارد کشورهايی مانند فدراسيون روسيه، سوييس،ترکيه و سوئد هر کدام به ترتيب با توليد 31425 مدرک، 30384 مدرک، 29396 مدرک و 26495 مدرک رتبه های 17، 18، 20،19 توليد علم جهان را در اختيار دارند.

 

دکتر مهراد گفت: در همین بازه زمانی يعنی سال 2013 ميلادی از کشورهای در حال توسعه و نوظهور علمی تنها هندوستان، کره جنوبی، برزيل و تايوان نسبت به جمهوری اسلامی ايران پيشی دارند.

 

به گفته دکتر مهراد ميزان توليدات علمی هندوستان 81908 مدرک ( رتبه 7 جهان)، کره جنوبی 56178 مدرک (رتبه 12 جهان)، برزيل 43851 مدرک( رتبه 13 جهان) و تايوان 32770 مدرک ( رتبه 15 جهان) است.

 

 

 

 

برچسب ها :
دانشجو
|
Iran
|
1392/09/25 - 21:33
0
1
با سلام و سپاس
سوال؟
به لحاظ دریافت استناد (البته بدون محاسبه خوداستنادی هایمان!)توسط مقالاتمان و کمک به پیشرفت علم از این منظر، در چه جایگاهی هستیم؟
این تعداد کثیر مقاله به چه میزان به ثروت و رفاه مردم افزوده است؟
آیا آمارهایی در رابطه با این سوالات نیز استخراج شده؟
با تشکر
پاسخ ها
ابراهیم امامی
| Iran |
1392/09/26 - 15:38
در ضمن شما برای پی بردن به تعداد استنادات دریافتی هر مقاله باید به پایگاه آی.اس.سی مراجعه کنید.
ممنون
ابراهیم امامی
| Iran |
1392/09/26 - 15:36
با سلام
تعداد استنادات نیز برای هر رکورد( تعداد استناد شده ها و استناد کننده ها برای هر مقاله) مشخص می باشد اما این که تو چه رتبه ای هستیم رو فکر نکنم یک کشوری رو براساس تعداد استناداتش رتبه بندی کنند. در مورد سوال دوم هم بهتون عارضم که سوال شما مبهم می باشد. منظورتون از ثروت و رفاه چیست؟
چگونه می توان تاثیر تولیدات علمی رو برا ثروت ورفاه مردم بررسی کرد؟ اونم توسط یک پایگاه استنادی؟
ممنون
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: