سومین جشنواره ملی دانشجویی برترین‌های سال علم اطلاعات برگزار شد

به گزارش خبرنگار لیزنا، این جشنواره که به همت اتحادیه انجمن­ های علمی دانشجویی کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران و حمایت نهاد کتابخانه­ های عمومی، خانه کتاب، و دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد؛ دکتر امیررضا اصنافی، مدیریت بخش وبلاگ ادکا، دکتر محسن حاجی زین­ العابدینی، استادیار مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی، جلال حیدری­ نژاد، مدیریت بخش نشریات برتر جشنواره، دکتر معصومه کامران، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا و مدیر تعیین دانشجوی برتر جشنواره، دکتر محمداسماعیل، مدیریت بخش پایان­ نامه برتر جشنواره، دکتر مریم نظری، مدیریت تعیین انجمن برتر جشنواره، حضور داشتند.

 

در ابتدای مراسم ملیحه طاهری، دبیر ادکا سخنرانی کرد. وی ضمن خیر مقدم و بازگویی مشکلات برگزاری چنین برنامه­ای از منحصر به فرد بودن این برنامه برای کتابداران سخن گفت.

 

در ادامه فرزانه طالب حقیقی، نائب دبیر ادکا و دبیر سومین جشنواره برترین‌ها، ضمن خوشامدگویی به تمامی حاضرین از تاریخچه تشکیل ادکا و زمان کلید خوردن این جشنواره از آغاز امسال و از فرآیند پیشروی کارهای این جشنواره سخن گفت.

 

وی افزود: فراخوان عمومی و رسمی در نشست هم­اندیشی دبیران انجمن­ها در یزد تا بیستم خرداد تمدید شد. به دلیل تقاضای دانشجویان، سازماندهی آمار، ارسال برای داوری، دریافت داوری­ ها، جمع‌ بندی نهایی در خلال این امور اصلی، کارهای اجرایی برای روز برگزاری انجام شد.  لازم بود که پیش از داوری نهایی، فرم­ های داوری به لحاظ شاخص­ها نمره­ ها و ضریب­ ها جهت نظرخواهی و اعمال اصلاحات لازمه برای داوران ارسال شود. پس از آن فرم­های نهایی­ شده به همراه رزومه ­های موجود برای داوران ارسال شد؛ که البته این فرم­ ها برای حداقل دو داور ارسال می ­شدند و این داور­ی­ ها حتی الامکان با کد رهگیری فرستاده می­ شد. لازم به ذکر است که به دلیل حجم انبوه رزومه های ارسالی، داوران در تنظیم فرم­ ها شرکت داده­ شدند و البته اطلاعات وارده توسط 3 نفر بررسی شده و یکسان بودن مستندات و رزومه­ های ارسالی مورد بازبینی قرار داده شد و حتی رزومه و مستندات ایشان توسط فرد دیگری غیر از آن 3 نفر احراز و نهایتا نفرات برتر اعلام گردیدند.

 

طالب حقیقی ادامه داد: جشنواره امسال مجموعا 86 شرکت­ کننده داشته که بیشترین آمار متعلق به دانشگاه الزهرا (س) بود و همچنین سهم عمده شرکت­ کنندگان را بانوان تشکیل می­دادند. در جداول اسلایدهای موجود آمار شرکت­ کنندگان به تفکیک جنسیت، دانشگاه گنجانیده شده که از این میان به ترتیب دانشگاه الزهرا (س)، علوم پزشکی بوشهر و اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، دانشگاه تهران و فردوسی مشهد  بالاترین تعداد برگزیده را دارا بودند. اما نکته جالب برابری تقریبی سهم بانوان و آقایان در تقسیم جوایز بوده است.

 

وی در ادامه افزود: امسال برنامه‌های ویژه‌ای برای این جشنواره از جمله مسابقه "ترم یکی‌ ها" تدارک دیدند. او یاد آور شد: امسال برنامه "کتابداران فردا" که هرساله برای دانشجویان جدیدالورود برگزار می­شد را در این جشنواره ادغام کرده، بنابراین از تک تک دانشجویان مخصوصاً دانشجویان جدیدالورود دعوت جهت حضور در در این جشن و جشنواره دعوت به عمل آمد.

 

سپس سخنرانی ویژه ترم یکی­ ها با صحبت های دکتر مریم نظری برگزار شد. و اعلام نتایج مسابقه آن­ها انجام گردید. هچنین در  این بخش مهدی شقاقی، محمدرضا شکاری، کارشناس ارشد دانشگاه تهران، نیلوفر صلح­ جو کارشناس کتابداری دانشگاه الزهرا (س) حضور داشتند. محوریت این بخش را پرسش انگیزه­ های ادامه تحصیل در مقاطع مختلف از دیدگاه جهانی مدرن و نیمه­مدرن ایرانی تشکیل داد و در این میان از دو مقوله Use Value (ارزش استفاده) و Sign Value (ارزش نشانه ­ای) و همچنین ساختارهای مسبب تمایل به ادامه تحصیل در دنیای امروزی من جمله عوامل فردگرایی در برابر جمع­گرایی و برنامه­ریزی برای فرد از همان ابتدا در تمام ساحات زندگی­اش سخن به میان رفت. در ادامه در خصوص دغدغه­ های دانشجویان علم اطلاعات و دانش­ شناسی و همچنین الزامات و پیش نیازهای تحصیل در این رشته مانند زبان انگلیسی، فناوری اطلاعات و روش تحقیق صحبت شد.

 

مراسم با اجرای قطعاتی از موسیقی سنتی ادامه یافت و سپس از سایت جدید و تالار گفتگوی ادکا رونمایی شد. صالح ناظری، از اعضای فعال ادکا، در این باره گفت: در دوره چهارم این سایت طراحی شده و جایگزین وبلاگ پیشین شد. و امسال قالب جدید رونمایی شد تا دانشجویان حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی و اساتید با استفاده از تالارهای گفتگوی موجود و گفتگوی ویژه خبری و همچنین کارگاه مجازی رسانه ­پژوهی که پیشتر توسط وی برگزار شده بود به بحث و تبادل نظر بپردازند.

 

در ادامه مراسم یادبود استادان فقید، دکتر حری، دکتر حبیبی، دکتر آزاد برگزار شد. در این قسمت از اساتید فقید زنده یاد تجلیل به عمل آمد تا بدین وسیله ارادت خالصانه خویش را نشان دهند. در این جشنواره همسر مرحوم دکتر اسدالله آزاد، لوح یادبود همسرشان را دریافت کردند و دکتر مریم نظری نیز لوح یادبود مرحوم دکتر حری را دریافت کردند.

 

سپس کلیپ نسبتا کوتاهی در ارتباط با عملکردهای ادکا از آغاز فعالیت تاکنون پخش شد که شامل گردهمایی­ها و کارگاه­های برگزار شده اعم از مجموعه­سازی در محیط دیجیتال، عصرانه پژوهش، کارگاه فن ترجمه متون تخصی، مهارت­ های ارتباطی شفاهی برای کتابداران، کاربرد فناوری­ های نوظهور در کتابخانه ­ها و کتابداران خلاق، و کارگاه از علم تا عمل و غیره بوده است.

 

پایان مراسم به  اعلام نتایج جشنواره شامل استاد مشاور انجمن، وبلاگ برتر، نشریه برتر، انجمن برتر، پایان نامه برتر، دانشجوی برتر و اعلام نتیجه مسابقه ترم یکی­ ها اختصاص داشت.

 

نتایج جشنواره به شرح زیر اعلام شد:

 

نشریه برتر: نشریه گنج در ویرانه دانشگاه پیام نور بهشهر (مدیر مسئول: الیاس گرجی)

وبلاگ برتر: امیر رمضانی از دانشگاه اصفهان و محمدجواد منصورزاده

انجمن برتر: دانشگاه الزهرا (س)

پایان­نامه­ های برتر: مقطع کارشناسی ارشد؛ نفر اول: شهلا کریمی از دانشگاه الزهرا (س)، نفر دوم: سیده هاجر رادمرد از دانشگاه الزهرا (س) و نفر سوم: داوود حاصلی از دانشگاه تهران و در مقطع دکترا؛ عاطفه شریف از دانشگاه فردوسی مشهد

دانشجویان برگزیده: در مقطع کارشناسی؛ طیبه فتاحی از دانشگاه بوشهر، نیلوفر هدهدی­ نژاد از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، و سمیه پروین از دانشگاه بوشهر و در مقطع کارشناسی ارشد؛ حامد علیپور حافظی از دانشگاه آزاد اسلامی، علی مردانی نژاد از دانشگاه علامه طباطبائی و الهه حسینی از دانشگاه الزهرا (س) و در مقطع دکتری؛ فرشید دانش از دانشگاه فردوسی مشهد، عیسی زارعی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و سپیده فهیمی فر از دانشگاه تهران.

 

مراسم با اعطای جوایز به برگزیدگان جشنواره، قرعه­ کشی برندگان مسابقه ورودی­ های جدید برای اعطای جائزه و نیز گرفتن عکس یادگاری با حضور تمامی حاضران به پایان رسید.