راه‌ها، رویکردها و عوامل موفقیت در حرفه

 

به گزارش لیزنا، همایش و میزگرد راه‌ ها، رویکردها و عوامل موفقیت در حرفه، همراه با پخش کلیپ ‌هایی در رابطه با راز موفقیت برخی از چهره‌های موفق، توسط انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌ رسانی ایران (شاخه خراسان) و با همکاری گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و کمکهای قابل توجه مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

 

در این همایش که به بیان راه ‌ها، رویکردها و عوامل موفقیت در حرفه اختصاص داشت، ضمن بیان هدف ‌های همایش توسط دکتر رحمت ‌الله فتاحی، به پخش کلیپ ‌هایی آموزنده از چهره‌ های موفق رشته از جمله دکتر احسان محمدی از انگلستان،  ملیحه  فرخ نیا دانشجوی دکترا در نروژ، دکتر اسفندیاری مقدم عضو هیأت ‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان، محمود خسروجردی دانشجوی دکترا در نروژ،  دکتر جعفر مهراد چهره ماندگار ایران، خانم دکتر ارسطو پور معاون پژوهشی مرکز منطقه‌ ای اطلاع‌ رسانی علوم و فناوری و پخش کلیپ دکتر مریم نظری، دانش ‌آموخته انگلستان پرداخته شد.

 

دکتر فتاحی: همیشه آرزو داشتم پایان نامه دکترایی با موضوع عوامل مشترک موفقیت در زندگی بزرگان حرفه ما، ارائه شود

در ابتدای همایش،  دکتر فتاحی در خصوص پایان نامه های دانشجویان دکترا اظهار داشت:، من همیشه آرزو داشتم یکی از دانشجویان دکتری ما پایان ‌نامه ‌ای را انتخاب کند و انجام دهد که در آن بررسی شود عوامل مشترک موفقیت در زندگی بزرگان حرفه ما چه هست، و انتظار داشتم که افراد موفقی همچون دکتر دیانی، مرحوم دکتر حری، دکتر آزاد و خانم سلطانی و مانند آنها نیز مورد مصاحبه قرار بگیرند، تا رمز و راز موفقیت این افراد شناسایی شود.

 

وی افزود: موفقيت افراد مي تواند به موفقيت كشور بيانجامد و ما بايد به جوانان كمك كنيم تا راه موفقيت را بدانند و از اين طريق به توسعه ميهن عزيز خود كمك كنند.

 

این همایش با سخنرانی‌ امیر ریسمانباف، دانشجوی دکترا دانشگاه فردوسی مشهد،  فاطمه پازوکی دانشجوی دکترای دانشگاه الزهرا (س)،  دکتر کرمی از گروه علوم تربيتي دانشگاه فردوسی مشهد، و منصور میرزایی کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی ادامه یافت.

 

امیر ریسمانباف: برای موفق شدن باید نوع نگرش مان را از ساختار قدیمی و بسته محیط کتابخانه خارج کنیم

امیر ریسمانباف ضمن اشاره به پویایی و سیال بودن رشته کتابداری بیان داشت که شما برای موفق شدن باید فراتر از تغییراتی که در شما اعمال می‌شود حرکت کنید، در ضمن ما باید نوع نگرش خود را تغییر دهیم و اگر غیر از این باشد ما همیشه مقلدانه رفتار خواهیم کرد. وی همچنین اشاره کرد که ما باید نوع نگرشمان را از ساختار قدیمی و بسته محیط کتابخانه خارج نماییم.

 

 

فاطمه پازوکی: باید از زاویه نگاه افرادی که به رشته خود علاقه دارند، درباره موفقیت صحبت کنیم

در ادامه سخنران بعدی، فاطمه پازوکی گفت: شاید بهتر باشد بگوییم ما، نه به عنوان انسانهای کاملا موفق، بلکه از زاویه نگاه افرادی که به رشته خود بسیار علاقه دارند، درباره موفقیت صحبت می‌کنیم.

 

پازوکی ادامه داد، نخست باید تصمیم بگیریم که در این رشته می‌خواهیم بمانیم یا نه. تا این تزلزل تا مقاطع بالاتر و حتی ورود به حرفه و تصدی مقام، همراهمان نباشد.

 

وی در ادامه بر اساس مطالعه زندگی افراد موفق رشته و نظرسنجی از 40 نفر از افراد فعال و علاقمند، ده نکته کلیدی برای موفقیت در رشته کتابداری را عنوان کرد.

 

منصور میرزایی: علاقه و عشق،  مهارت در کار و خوش خلقی، عوامل موفقیت کتابدار

در ادامه، منصور میرزایی بیان داشت که علاقه و عشق و احترام کتابدار به کار، مهارت در کار و خوش‌خلقي کتابدار با مراجعه‌کننده است که یک کتابدار موفق را به وجود می‌آورد و کتابداری موفق است که برای رشته و کار خود ارزش مضاعف قائل باشد.

 

میزگرد مدیران گروههای آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاههای مشهد

در ادامه این همایش، میزگرد مدیران گروه‌های آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه‌های مشهد (دانشگاه فردوسی، دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)، دانشگاه پیام نور مشهد) برگزار شد. دکتر اعظم صنعت جو مدیر گروه دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر محمود سالاری عضو هیأت‌علمی دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) و دکتر هادی شریف مقدم از دانشگاه پیام نور، در این میزگرد شرکت کردند.

 

گفتنی است در پایان  این همایش، مسابقه ‌ای برگزار شد، و به کسانی که از این همایش، مطالب و نکات ارزشمندی را استنباط و يادداشت کرده بودند، از طرف انجمن شاخه خراسان و انجمن خیرین کتابخانه ساز، جوایزی به‌ رسم یادبود، اهداء شد.

 

 

گزارش: عطیه باغستانی

عکس: زهرا جلیلی