تناسبی بین تعداد کتابخانه های تهران و سرانه جمعیتی ما نیست

 

 

مرتضی طلایی، در گفتگو با خبرنگار لیزنا، پیرامون وضعیت حال حاضر کتابخانه های عمومی گفت: من فکر نمی کنم که در تراز تهران، کتابخانه های موجود به جهت کمّی کافی باشد. ما باید با محاسبه نرمی که باید برای دسترسی هر شهروند به کتابخانه داشته باشیم، ببینیم که آیا تعداد کتابخانه های ما متناسب با جمعیتمان هست یا نه. اطلاعات بنده، بیانگر این است که تناسبی بین تعداد کتابخانه هایی که سرجمع در تهران داریم، چه آنها که تحت مدیریت شهری است، چه آنها که در اختیار نهاد، آموزش و پرورش، و مساجد است، همه را که روی هم بگذاریم، پاسخگوی نیاز جامعه و سرانه جمعیتی ما نیست.

 

وی اضافه کرد: اعتقاد بنده این است که تمامی مدارس و کلیه ی مساجد ما، از جمله ظرفیت هایی است که می توانیم آن را به کتابخانه های عمومی محلی تبدیل کنیم و امکان دسترسی شهروندانمان را به کتاب و فضای مطالعه افزایش دهیم.

 

طلایی در خصوص سطح کیفی فعالیت کتابخانه ها، اظهار داشت: به هر حال باید سعی کنیم که به روز شویم. امروز ما نیازمند کتابخانه های دیجیتالی هستیم، کتابخانه های پیشرفته ای که با استفاده از تکنولوژی قادر به پاسخگویی به نیازها باشد.

 

وی افزود: نمی خواهم بگویم که در این خصوص کار نشده، اما ما نیازمند آنیم که با توجه به تحولاتی که به وجود آمده، به سرعت وضع موجودمان را، هم به جهت محتوا و هم به جهت شکل، متناسب با نیازی کنیم که امروز جامعه در مورد کتاب دارد.

 

عضو شورای شهر تهران، در خصوص جایگاه «کتابدار» گفت: من به سهم خودم از دوستان عزیز کتابدار و مدیران کتابخانه ها تشکر می کنم. به اعتقاد من، این نعمتی است که خدای متعال به کتابداران داده، که در یک پایگاه علمی باشند و این امکان را داشته باشند که با استفاده از این پایگاه در آگاه کردن جامعه ایفای نقش کنند. این کار، کار مقدسی است و توصیه می کنم که عاشقانه آنرا دنبال کنید.