کارگاه «گذر از انگلوامریکن به توصیف و دسترسی به منبع (RDA)»

 

 

به گزارش لیزنا، موسسه آموزشی آرشیو، موزه و کتابخانه (آرموک) با هدف آشنایی و  به روز رسانی اطلاعات مدیران کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی، کتابداران، متخصصان علم اطلاعات و دانشجویان علم اطلاعات و دانش شناسی، با مفاهیم نوین سازماندهی اطلاعات بویژه قواعد توصیف و دسترسی به منبع (RDA) اقدام به برگزاری کارگاه «گذر از انگلوامریکن به توصیف و دسترسی به منبع (RDA)» نموده است.

 

بسیاری از کتابخانه ها ار سال 2013 استاندارد توصیف و دسترسی به منبع (RDA) را به اجرا خواهند گذاشت. معنای این اتفاق برای خدمات فنی و سایر کارکنان کتابخانه چه خواهدبود؟ تفاوت پیشینه های RDA با AACR2 در چیست؟ این کارگاه با بررسی پیشینه های مبتنی بر انگلوامریکن، فرایندی را بررسی خواهد کرد که هر کتابخانه ای برای رویارویی با آر دی ای و استفاده ازآن طی خواهد کرد. این کارگاه دیدگاهی اجمالی از تغییرات در RDA، به ویژه در موارد موثر بر کارکنان بخش خدمات فنی و فهرست درونخطی با دسترسی همگانی (OPAC)، فراهم می آورد. نیازی به آگاهی ز استانداردهای جاری فهرستنویسی یا مارک نیست! در این دوره چگونگی فهرستنویسی با استفاده از RDA آموزش داده نمی شود، اما اطلاعات ارائه شده می تواند  برای پایه ای مناسب برای فهرستنویسان در حوزه RDA و مدیران و سایر کارکنان کتابخانه فراهم آورد.

 

بر همین اساس، سرفصل های این دوره به شرح زیر است:

 

- بررسی رکوردهای انگلوامریکن به لحاظ ساختار، قواعد، بستر ارائه، محدودیتها و مزایا

- بررسی تغییر پارادایم سازماندهی منابع با توجه به منابع و بستر اطلاعاتی

- تغییر دیدگاه در سازماندهی منابع از دیدگاه کتابداران و کاربران

- بررسی تغییرات در ساختار OPAC ها و نرم افزارها با توجه به الگوهای مفهومی

- بررسی چگونگی پاسخگویی قواعد آر دی ای به نیازهای جدید کاربران

- فواید و چالشهای به کارگیری آر دی ای

 

مدرس این کارگاه، ملیحه درخوش، سرپرست بخش فهرستنویسی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران و دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی است.

 

این کارگاه 8 ساعته روز چهارشنبه 15 بهمن 1393 در دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.

 

 علاقه مندان جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به نشانی اینترنتی آرموک مراجعه نمایند.