کد خبر: 149
تاریخ انتشار: یکشنبه, 27 دی 1388 - 14:29

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه و کتابداری

دانشكده علوم كتابداري و اطلاع رساني راه‌اندازي مي‌شود

 علي اكبر اشعري در مراسم افتتاحيه سومين كارگاه و نمايشگاه ملي و اولين كارگاه بين‌المللي حافظه جهاني از تاسيس دانشكده علوم كتابداري و اطلاع رساني با همت و همكاري كتابخانه ملي و دانشگاه تهران خبر داد.

 صبح امروز مراسم افتتاحيه اولين كارگاه بين‌المللي حافظه جهاني و سومين كارگاه و نمايشگاه ملي در محل كتابخانه ملي برگزار شد.
علي اكبر اشعري، مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس كتابخانه ملي در ابتداي اين مراسم با ابراز خرسندي از پيوستن جمهوري اسلامي ايران به برنامه حافظه جهاني اين مساله را آغازگر قدم‌هايي بلند در راه شناخت ميراث بشري دانست.
وي عنوان كرد: حافظه جهاني با شناخت و شناساندن آن بخش از ميراث بشري كه تا كنون مورد غفلت واقع شده است راه را براي بهره برداي پژوهشگران از اين ميراث گرانبها هموار مي‌كند.
به گفته اشعري تاكنون سه اثر از آثار ايراني در حافظه جهاني به ثبت رسيده و با بررسي‌هاي گروهي از كارشناسان دو اثر ديگر نيز امسال به برنامه حافظه جهاني يونسكو معرفي مي‌شود.
وي همچنين از امضاي توافقنامه‌اي ميان كتابخانه‌ ملي و دانشگاه تهران براي تاسيس دانشكده علوم كتابداري و اطلاع رساني خبر داد.
اشعري با تاكيد بر ضرورت ايجاد پيوند عميق‌تر ميان كتابخانه‌هاي ملي منطقه كشورهاي عضو اكو، يادآور شد:‌در همين راستا پيشنهاد تشكيل كميته حافظه جهاني منطقه‌اي را با رئيس كميته حافظه جهاني آسيا مطرح كردم كه اجمالا مورد توافق قرار گرفت و در حال حاضر مشغول پيگيري آن هستيم.
محمدرضا سعيدي آبادي، دبير كل كميسيون ملي يونسكو ديگر سخنران اين نشست بود كه پيرامون اهميت حفظ ميراث مكتوب بشري سخن گفت.
وي تصريح كرد: ميراث مكتوب و منابع ديداري و شنيداري بدون در نظر گرفتن زبان و مرزهاي فرهنگي و جغرافيايي شناخت گذشته بشريت را ممكن مي‌كند و ابزاري براي به تصوير كشيدن تنوع فرهنگي جهان نيز به دست مي‌دهد.
وي با ابراز تاسف از اينكه حجم وسيعي از منابع ديداري و شنيداري ما در حال نابودي است، اظهار كرد: كارشناسان تخمين مي‌زنند كه در آينده‌اي نزديك يعني چيزي قريب به يك يا دو دهه ديگر بخش مهمي از اين حافظه جهاني به طور اجتناب ناپذيري محو خواهد شد.
سعيد آبادي زوال ميراث مكتوب و منابع ديداري و شنيداري بشريت را مرگ خاموش ارزيابي كرد و گفت: اين مسال ضرورت آگاهي، همكاري و اقدام براي جلوگيري از اين ضايعه زيان بار را دو چندان مي‌كند.
همچنين حجت الله ايوبي رئيس موسسه فرهنگي اكو در ادامه اين مراسم خاطرنشان كرد: كشورهاي عضو اكو، كشورهايي هستند كه تمدن بشري مرهون و مديون آنها است و من اين منطقه را «سرزمين خورشيد» نامگذاري كرده‌ام چون ادب، عرفان و معنويت از اين منطقه به كل دنيا مي‌تابد.
وي با اشاره به اهميت «نوشتن» نزد مردمان اين منطقه اذعان كرد: به جز ايران و چين هيچ كشوري نيست كه خوشنويسي و نوشتن را يك هنر تلقي كند و در همين راستا اهتمام مردم اين منطقه به تذهب، تجليد و هنرهايي از اين دست قابل بررسي است.
به گفته ايوبي بيشترين حجم ميراث بشري در منطقه كشورهاي عضو اكو قرار دارد اما كمترين حجم ثبت شده آثار مكتوب نيز متعلق به همين منطقه است.
وي با ابراز تاسف از اينكه عوامل وحدت در گذشته، امروز به صورت عوامل اختلاف درآمده است، توضيح داد: اينكه ما امروز مدعي مولانا مي‌شويم و تركيه هم از آن سو ادعا دارد ناظر بر همين مساله است و اين امر نامطلوبي است كه بايد براي حل آن چاره اي انديشيد.
اين مراسم با حضور سفراي كشورهاي زيمباوه و افغانستان و جمعي از كارشناسان و صاحب‌نظران حوزه ميراث مكتوب و منابع ديداري و شنيداري برگزار شد.

منبع : خبرگزاری فارس

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: