اولين نشست علمي آموزشي موسسه ملك برگزار شد

 

به گزارش لیزنا به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، اين نشست علمي كه با دو موضوع  سخنراني با عناوين "آشنايي با مفاهيم سواد اطلاعاتي"توسط دكتر عصمت مؤمني و"كتابخانه؛ موزه: رضايتمندي و تجربه فرهنگي" توسط محمد حكمت برگزار شد، نخستين نشست از سري نشست هاي آموزشي است كه پس از اين بصورت متناوب در سال 90 به منظور ايجاد وحدت رويه و نظام مند كردن پيشنهادات آموزش، پژوهش و نشر در مؤسسه و در راستاي فراهم آوردن بسترهاي لازم براي بهره گيري از ارزش ها و مجموعه هاي اين مؤسسه ، با دو رويكرد توجه به ارتقاء سطح دانش كاركنان و همچنين توجه به مخاطبين مؤسسه به اجرا در خواهد آمد. چراكه يكي از مهمترين اهداف اين مؤسسه رسيدن به حداكثر كارايي، اثر بخشي و بهره وري بيشتر از مجموعه و كتابخانه ملك است كه تنها با بهره مندي از ابزار آموزش، پژوهش و نشر امكان پذير است .

دكتر مؤمني در سخنراني خود با موضوع "آشنايي با مفاهيم سواد اطلاعاتي" با تأكيد بر اهميت نقش دانش در كاركرد مؤسسات فرهنگي ابراز داشتند، هر فردي كه اطلاعات را در دسترس دارد بايد ياد بگيرد كه چگونه اطلاعات كه چگونه اطلاعات درخواست شده شناسايي، بازيابي و ارزيابي شود، بدين منظور مي بايست دانش خود را روزآمد نگه دارد. هر متخصصي براي انجام فعاليت هاي علمي اش مي تواند با در نظر گرفتن 5 استاندارد مهارتي سواد اطلاعاتي، 3 وجه تشخيص نياز ، يافتن و استفاده از اطلاعات، مسير را كوتاه تر نمايند.

محمد حكمت در سخنراني خود با موضوع"كتابخانه؛ موزه: رضايتمندي و تجربه فرهنگي" به تأثير توجه و ارتباط با مخاطب در كاركرد مراكز فرهنگي و به ويژه كتابخانه و موزه تأكيد داشت. در اين راستا ارتباطات ميان مخاطب و نهاد فرهنگي توصيف شده و به تحليل و خلق "معنا" در يك نهاد فرهنگي به عنوان غايت دريافت و ادراك اشاره شد. در ادامه مصاديقي عيني هم كه بر ارتباط ميان مخاطب و كتابخانه موزه توجه داشتند و اين مهم موجب جريان سازي فرهنگي در آن جامعه شده بود، معرفي شدند.