کتاب «پروبلماتیک هویت در مطالعات فرهنگی» منتشر شد

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، این کتاب مجموعه مقالاتی است که استوارت هال، نظریه‌پرداز معروف حوزه مطالعات فرهنگی، در باب جهانی شدن و هویت به رشته تحریر درآورده است؛ «چه کسی به هویت نیاز دارد؟»، «چیستی هویت‌های فرهنگی»، «هویت فرهنگی و دیاسپورا»، «قومیت: هویت و تفاوت»، «قومیت‌های جدید» عناوین مقالات این نظریه‌پرداز است که به همراه مقاله «هویت و مطالعات فرهنگی» به قلم لارنس گراسبرگ، پژوهشگر دیگر حوزه مطالعات فرهنگی، در این کتاب تدوین شده است.

سیاوش قلی‌پور و علیرضا مرادی، مترجمان این کتاب، بر این نظرند که ترجمه این کتاب می‌تواند به غنای مطالعات  فرهنگی در ایران بیفزاید و پژوهشگران این حوزه را متوجه موضوعاتی مانند فرودستان شهری، خرده‌فرهنگ‌ها، اقلیت‌ها، هویت‌های فرهنگی و تغییر اجتماعی در مقیاس کلان بنماید.

نظریات استوارت هال، درباره هویت صرفاً نظری و در حیطه معرفت‌شناسی نیست، بلکه تغییرات اجتماعی تحت موضوع «جهانی شدن» مورد توجه وی بوده و تلاش کرده است تا هویت را در درون این تغییرات صورت‌بندی کند.

مقاله گراسبرگ نیز با عنوان «هویت و مطالعات فرهنگی» در حکم نقد، نتیجه‌گیری و جمع‌بندی دیدگاه‌های هال را دارد. نویسنده این مقاله سعی دارد تا ایده هویت به‌عنوان جایگاهی مناسب برای مبارزات سیاسی را به چالش بکشد.

کتاب «پروبلماتیک هویت در مطالعات فرهنگی» در ۲۳۴ صفحه، با قیمت ۱۲ هزار تومان منتشر شده است.

 

متن کامل مقدمه این کتاب از اینجا قابل دریافت است.