کتاب «جامعه ایران در آینه سینما» منتشر شد+ فصل اول

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، این کتاب شامل مقاله‌های علمی دیگری است که برای غنای بحث از طرف تعدادی از نویسندگان و زیر نظر دکتر راودراد جداگانه تدوین و به آن اضافه شده است.

به استناد این کتاب، رویکرد فیلم‌های اجتماعی در ایران در این سال‌ها عمدتاً به مسائلی نظیر نفاق در جامعه، مسائل و مشکلات زنان و دختران (مثل طلاق، اشتغال، سنت‌های اشتباه جامعه، بی‌وفایی مردان، مردسالاری در جامعه)، جوانان و آسیب‌های اجتماعی مربوط به آنها و فقر بوده درحالی که مسائل اجتماعی فراوانی در جامعه وجود دارد که سینماگران به دلیل محدودیت‌ها یا ناتوانی در تولید خوب از این سوژه‌ها کمتر به آن‌ها توجه کرده‌اند. از این رو کتاب «جامعه ایران در آینه سینما» کوششی است برای نشان دادن رابطه بین فیلم‌های سینمایی ایرانی با جامعه ایران. برای این منظور، کتاب به سه بخش تقسیم شده است در بخش اول رویکردهای کلی نظری و روشی در مطالعات فیلم و سینما معرفی شده و در هرکدام از بخش‌های دوم و سوم کتاب، به‌ترتیب درباره موضوع خانواده و زن در سینما بحث شده است.

در هر بخش ابتدا تحقیق‌های اجتماعی صورت گرفته در هر موضوع و مهمترین یافته‌های آن‌ها بیان شده و سپس، اصحاب علوم اجتماعی و منتقدان سینما چند فیلم سینمایی را با همان موضوع در فصل‌های جداگانه از منظر اجتماعی و فیلم‌نامه تحلیل کرده‌اند. در فصل پایانی هر بخش نیز نتایج تحقیق‌ها بر روی چگونگی بازنمایی موضوع مدنظر در سینمای ایران با یافته‌های تحقیق‌های اجتماعی مقایسه شده تا مشخص شود که چه رابطه‌ای بین سینما و جامعه وجود دارد.

کتاب «جامعه ایران در آینه سینما» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در ۵۷۸ صفحه منتشر شده است.

فصل اول این کتاب برای آشنایی بیشتر مخاطبان در لینک زیر قابل دانلود است:

فصل اول کتاب جامعه ایران در سینما