طرح سال ملی خواندن بررسی شد

 

به گزارش لیزنا، سیامک محبوب، رئیس اداره پژوهش نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با بیان این خبر افزود نهاد کتابخانه‌های عمومی با داشتن بیش از 3000 کتابخانه در سراسر کشور، وسیع‌ترین شبکه دسترسی مردم به خواندنی‌های مورد نیازشان را دارد و به عنوان متولی قانونی کتابخانه‌های عمومی وظیفه برنامه‌ریزی در این حوزه را بر عهده دارد. بدین منظور و به سبب اهمیت تمرکز موضوعی در مطالعات خواندن و هماهنگ‌سازی اقدامات مرتبط با ترویج خواندن در کشور اخیراً کارگروهی با عنوان «پروژه ملی خواندن» در اداره کل پژوهش و نوآوری نهاد، تعریف شده است. وظیفه این کارگروه تعریف برنامه‌ها و طرح‌هایی کارکردی و نمادین با محتوایِ همگانی کردن مطالعه در میان مردم است. «سال ملی خواندن» نخستین موضوعی است که در دستور کار جلسات این پروژه قرار گرفته است.

 

وی افزود تا کنون دو جلسه برای برنامه ریزی و اجرای این طرح تشکیل شده است و طی این جلسات تجربیات جهانی برگزاری سال ملی خواندن مرور شده و پیش نویس طرح اجرای آن در ایران تدوین شده است.. بر این اساس اهداف طرح سال ملی خواندن عبارت است از:

 

  • حذف تصویر منفی از مطالعه و جایگزینی تجربه مثبت از آن؛
  • بهبود طرح‌ها و ارتقای سیاست‌گذاری‌های حمایت از مطالعه؛
  • افزایش توجه مسئولین محلی به برنامه‌های پشتیبان مطالعه؛
  • ایجاد فرصت مطالعه برای مردم و نشان دادن تاثیر عملی آن؛
  • وارد کردن مطالعه در سبک زندگی روزمره مردم (مهم‌ترین مورد)؛ و
  • کشف موانع خواندن و تلاش در جهت مرتفع کردن آن‌ها.

 

وی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت ارتقاء جایگاه و اصلاح تصویر مطالعه نزد ایرانیان گفت: این پروژه مخاطبانی با گسترده آحاد مردم ایران دارد، با این وجود گروه سنی کودک و نوجوان به سبب اهمیتی که دارند به عنوان جامعه هدف محوری تعریف شده‌اند. همچنین با توجه به مشورتی که با اساتید صورت گرفته است، فراهم کردن چارچوب‌های آموزش و تربیت مروجان خواندن، پشتیبانی از مطالعه از طریق منابع آسان‌خوان، و قشربندی جامعه برای تعریف برنامه های بازاریابی اجتماعی و کمپین های تبلیغاتی سال ملی خواندن از جمله مباحثی است که این پروژه در دست بررسی دارد.