کتاب «بیوه کشی» در بخش نابینایان کتابخانه آیت الله خامنه ای قم نقد شد

به گزارش لیزنا، براساس اعلام روابط عمومی کتابخانه های عمومی استان قم،  کتاب «بیوه کشی» نوشته یوسف علیخانی با حضور محبوبه حاجی مرتضایی منتقد اثر و روشندلان در بخش نابینایان کتابخانه حضرت آیت الله خامنه ای نقد و بررسی شد.
در این نشست داستان بیوه کشی به لحاظ ادبی و روانشناسی مورد نقد و بررسی قرار گرفت. پنهان سازی زمان، انفعال زنان و عدم تاثیرگذاری آنان و نداشتن حق انتخاب از مباحث مطرح شده در این نقد بود.

محبوبه حاجی مرتضایی منتقد این اثر، معنی واژه «اوشانان» را تشریح کرد و به تفاوت ها و شباهت های این رمان و کتاب «صد سال تنهایی ماکز» نویسنده آمریکای لاتین پرداخت.

 وی گفت: هر دو کتاب در مورد باورهای بومی صحبت کرده است اما در «بیوه کشی» ما شاهد ژانر رئال واقعی و نقد بر جامعه سنتی هستیم و در «صد سال تنهایی» ژانر رئالیسم جادویی و تخیلی قوی را نظاره گریم.

حاجی مرتضایی سپس بیان کرد: نویسنده با چیدن اسامی خاص در کنار یکدیگر که همگی بصورت نمادین هستند؛  قصه پردازی کرده و توانسته مخاطب را به خود جذب کند .

وی تنها ایراد و اشکال این داستان را بکارگیری لحن میلکی در نثر داستان عنوان کرد و افزود: ایجاد لحن نامناسب حتی در خوانش یک کلمه باعث وازدگی مخاطب می شود و از این لحن تنها باید در دیالوگ ها بهره برد.