کد خبر: 33447
تاریخ انتشار: شنبه, 12 اسفند 1396 - 11:33

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

تقدیر از فعالیت ۶ کتابخانه روستایی در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب

منبع : لیزنا
 از میان ۱۰ روستای برگزیده چهارمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، ۶ روستا به واسطه ارائه ایده‌های کتابداران نهاد با محوریت کتابخانه‌های عمومی، مورد تقدیر قرار گرفتند.
تقدیر از فعالیت ۶ کتابخانه روستایی در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مراسم معرفی چهارمین پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، عصر سه شنبه ۸ اسفند، با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد مجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید هادی حسینی معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در تالار وحدت تهران برگزار شد.

ارائه الگویی موفق در مدیریت دولتی

سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: خوشحالم در چهارمین تجربه برگزاری این جشنواره که با نام کتاب پیوند خورده، حضور دارم. شاید چهار سال پیش، دوستان ایده ساز این جشنواره‌ها تصور نمی کردند که امروز کاروان این حرکت بیش از ۱۵۰ شهر برسد و صدها روستاها را در برگیرد.

وی در ادامه درباره نکاتی که تجربه اجرای این طرح در اختیار مدیریت فرهنگی کشور قرار داده گفت:  چنین فرصتی که در آن یک مسابقه و رقابت خلاق فرهنگی شکل گرفته، مغتنم است و می تواند درس آموز باشد. این طرح ملی و فراگیر بود و این مسیر از لحاظ سازماندهی تجربه ای موفق داشته که می‌تواند در سایر مسیرها مورد الگوبرداری قرار گیرد.

صالحی طراحی شالوده‌ای جمع و جور، اما فراگیر و مستحکم، کشف و استفاده از ظرفیت های پنهان در شهرها و روستاها و هم افزایی نهادهای دولتی، خصوصی و عمومی در پیشبرد اهداف فرهنگی را از مهم‌ترین ویژگی‌های این حرکت عنوان کرد و گفت: ظرفیت های ترکیبی این سه بخش، می‌تواند پدید آورنده اتفاقات قابل توجهی در حوزه فرهنگ باشد.

کتابخانه عمومی؛ قلب تپنده هر شهر

محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: کتاب و کتابخانه نشانۀ زندگی و حیات فرهنگ است، در سال های اخیر روند خوبی را در برنامه های ترویج کتابخوانی شاهد بودیم هر چند کار ناکرده در این حوزه بسیار است و باید برنامه هایی از این دست افزایش یابد.

وی با تأکید بر جایگاه رفیع کتاب در فرهنگ ایرانی، تصریح کرد: کتابخانه های عمومی هر شهر، جایی است که قلب کتاب در آن می تپد و کتابداران نگهبانان این قلب تپنده هستند.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بسیاری از افراد در شهرها و روستاهای کشور نگران کتاب بوده و دغدغه آن را دارند. نام ایران همواره با کتاب گره خورده است و بسیاری از نقاط ایران را با شاهنامه و مثنوی می شناسند بنابراین پایتخت کتاب ایران باید جایی باشد که سزاوار این نام است.

همچنین علی اصغر سیدآبادی، دبیر چهارمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و طرح معرفی و انتخاب پایتخت کتاب ایران، با ارائه گزارشی از روند برگزاری این ۲ جشنواره، طی سخنانی از مشارکت ۱۴۵ شهر و ۱۲۷۰ روستا و آبادی عشایری در این دو جشنواره خبر داد.

تقدیر از فعالیت ۶ کتابخانه عمومی روستایی

در ادامه این مراسم هیأت داوران جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب با حضور اسماعیل جانعلی پور، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ۱۰ روستا را به عنوان روستای دوستدار کتاب ایران در سال ۱۳۹۷ انتخاب معرفی کردند که در این میان ۶ روستا با ارائه طرح‌هایی از سوی کتابداران نهاد و با محوریت کتابخانه‌های عمومی مورد تقدیر قرار گرفتند.

ماهدخت احسانی روش از کتابخانه عمومی فارابی از روستای دهنو لوداب استان کهکیلویه و بویراحمد، عبدالعزیز نصریانی از کتابخانه عمومی حاج امیر میرزایی از روستای فیشور اوز استان فارس، زهره خزایی کتابدار کتابخانه عمومی فدک از روستای فدافن استان خراسان رضوی، حمیده مزیدی کتابدار کتابخانه عمومی جواد الائمه (ع) از روستای شرف آباد استان یزد، مهلا یعقوبی کتابدار کتابخانه عمومی شهید حسین علی رستگار از روستای قادیکلا استان مازندران و زهرا باقری مدام کتابدار کتابخانه عمومی فرهنگ از روستای حسین آباد استان همدان در میان برگزیدگان روستاهای دوستدار کتاب معرفی و تقدیر شدند.

همچنین در این مراسم هیأت داوران مراسم معرفی پایتخت کتاب ایران از میان ۱۰ شهر راه‌یافته به مرحلۀ نهایی داوری پایتخت کتاب ایران، شهر «کاشان» از استان اصفهان را به دلیل برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های صنعتی، فرهنگی و هنری در تدوین برنامه‌های پایتخت کتاب، به عنوان چهارمین «پایتخت کتاب ایران» معرفی کردند.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: