کد خبر: 33505
تاریخ انتشار: یکشنبه, 13 اسفند 1396 - 15:38

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

دوره‌های تخصصی آموزش قصه‌گویی در قم برگزار شد

منبع : لیزنا
به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم، دوره‌های تخصصی کارگاه آموزش قصه‌گویی ویژه کتابداران و کارکنان برگزار شد.
دوره‌های تخصصی آموزش قصه‌گویی در قم برگزار شد

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی قم، دوره‌های تخصصی آموزش قصه‌گویی ویژه کتابداران و کارکنان با تدریس شاهدخت موسی زاده در تالار غدیر این اداره کل برگزار شد.

در این کارگاه، موسی زاده به بیان انواع روش‌های قصه‌گویی پرداخت و گفت: در کنار توجه به گروه هدف و شیوه گزینش قصه، انتخاب قصه باید با توجه به ویژگی‌های قصه‌گو و هماهنگ با روحیه و رفتارهای او باشد. وجود یک واسطه یا نقل‌قول، باعث جذابیت در داستان می‌شود.

وی ۹ ویژگی حافظه قوی، صدای خوب و رسا، انعطاف‌پذیری بدنی و زبان بدن، نگاه پرجذبه، تسلط بر زبان‌های دیگر، توانمندی در ساخت ابزار، جسارت و شجاعت تعامل با مخاطب، استعداد در تصویرسازی و نقاشی همچون سفال، مجسمه‌سازی، خوش‌نویسی و تقلید صدا را از مهارت‌های قصه‌گویی دانست و از قصه‌گویی ماهرانه به‌عنوان یکی از راه‌های جذب کودکان و نوجوانان به کتابخانه یادکرد.

موسی زاده اظهار داشت: بازگویی قصه، دانش و استانداردهای خاصی دارد که رعایت آن به ترویج خواندن کمک می‌کند. تازگی در داستان، سازگاری با هنجارهای اجتماعی، توصیف‌های زیبا و توجه به قابلیت روایی از شاخصه‌های یک قصه خوب به شمار می‌رود؛ همچنین شیوه درست استفاده از ضرب‌المثل‌ها نیز در قصه از امتیازهای مثبت و قابل‌هضم برای کودک و نوجوان محسوب می‌شود. زمینه‌سازی، شروع خوب، گره‌افکنی و رمزگشایی نیز باید به‌دقت رعایت شود تا مخاطب خسته نشده و بر محتوای داستان تمرکز کند.

این مربی و استاد قصه‌گویی سپس به تفاوت قصه‌های عامیانه، علمی و افسانه‌ای و اجراهای متنوع آن اشاره کرد و در پایان گفت: توجه به علاقه‌مندی‌ها و درک و فهم مخاطب، میزان صبر و حوصله آن‌ها و ... از دیگر موارد مهم در بازگویی داستان و قصه است.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: