به گزارش لیزنا، روابط عمومی موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، برنامه نشست مروری بر تاریخچه جندیشاپور از ویژه برنامههای جنبی نمایشگاه کتاب خوزستان است که شامگاه یکشنبه،١٠ بهمن، با حضور دکتر شهرام جلیلیان استاد تاریخ دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.
جلیلیان در این نشست در خصوص تاریخ جندیشاپور اظهار کرد: در سال ۲۶۰ میلادی شاپور یکم با پیروزی در جنگ با رومیان تعدادی اسیر را از شهر انطاکیه واقع در سوریه امروز را به ایران میآورد، تعداد زیادی از این افراد از دانشمندان و پزشکان بودند که در شهر تازه تأسیس وهی انتیوک شهپوهری (به معنای: شهر شاپور که بهتر از انطاکیه است) واقع در شرق شوش و جنوب شرقی دزفول اسکان پیدا کردند که در تاریخ ایران به نام جندیشاپور معروف شده است.
وی ادامه داد: در این شهر بیمارستان و یک موسسه و بنگاه علمی پدید آمد که رشتههای فلسفه، طب، نجوم و غیره در آن تدریس میشد. در این بیمارستان سنت پزشکی جندیشاپوری که آمیختهای از دانش پزشکی ایرانی، هندی، سریانی و یونانی بود بسیار پیشرفت کرد و مبدا تحولات زیادی در شکوفایی رشته پزشکی شد.
این استاد تاریخ بیان کرد: در زمان انوشیروان (در سال ۵۳۱ تا ۵۷۹)، اوج رونق شهر و دانشگاه جندیشاپور بود و اولین کنگره پزشکی جهان در این شهر برگزار شد، تا اینکه در زمان عباسیان با کوچ تعداد زیادی از دانشمندان و پزشکان جندیشاپوری به بغداد و دیگر شهرها، شهر علمی و دانشگاهی جندی شاپور رو به افول نهاد و به فراموشی سپرده شد.
شهرام جلیلیان نویسنده، مترجم و دانشیار تاریخ دانشگاه شهید چمران اهواز است که در سال ۱۳۵۷ خورشیدی در بندر خرمشهر متولد شد. وی مدرک کارشناسی تاریخ خود را از دانشگاه یزد، کارشناسی ارشد را از دانشگاه شهید بهشتی و مدرک دکترایش را از دانشگاه تهران اخذ کرده است.