در دوازدهمین جلسه دوره نهم هیئت مدیره انجمن کتابداری و اطلاعرسانی مقرر شد وبینارهایی با موضوعات تجربه زیسته کتابداران در بازه زمانی جنگ 12 روزه، راهکارهای حفاظت از منابع آرشیوی در بحران جنگ، نقش کتابخانهها در آموزش صلح به کودکان و همچنین سواد اطلاعاتی و رسانهای برگزار شود.
بهمن ماه امسال سازمان اسناد و کتابخانه ملّی جمهوری اسلامی ایران و کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، میزبان آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی خواهند بود.
نشست رئیس و نمایندگان انجمن علمی کتابداری و اطلاعرسانی ایران با مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وازرت عتف و رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) برگزار شد.
علی عظیمی گفت: با تشکیل شبکهای از پژوهشگرانی که بهواسطه انجام پژوهش و همکاری با نهاد با فضای سازمانی و مختصات اداری و کاری سازمان آشنایی لازم را پیدا کردهاند، سازمان میتواند روی کمکهای مشورتی و تعاملات اجرایی آتی آنها هم حساب ویژهای باز کند.
در نشست کمیته کتابخانههای دانشگاهی نهمین دوره هیئت مدیره انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران درباره برنامه راهبری تدوین شده توسط اعضای کمیته و تقسیم وظایف در راستای پیشبرد این برنامه با سرعت بالا توسط اعضای کمیته و سایر همراهان هماندیشی شد.
آمار پایاننامهها و رسالههای ثبت شده با قلمرو جغرافیایی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نشان داد، ده هزار و ۹۷۹ پارسا (۶۲/۱۲ درصد) دارای قلمروِ فرامرزی، ملی، استانی، یا شهری بودهاند.
کتاب «کاغذهای خطخطی» اثر حسن احمدی، یکی از آثار ماندگار و محبوب نشر شکوفه (واحد کودک و نوجوان انتشارات امیرکبیر)، پس از گذشت 10 سال و در راستای احیای مجموعه کتابهای قدیمی این نشر، بازآرایی شده و برای دومینبار منتشر شد.
در راستای ارتقای کیفیت خدمات کتابخانهای، ایجاد فضای مطلوب برای مطالعه و استفاده بهینه از منابع مالی، نخستین مرحله خرید نشریات سال ۱۴۰۴ با تأکید بر نیازسنجی منطقهای انجام شد. نتیجه این طرح، انتخاب ۱۵۷ عنوان نشریه از میان ۱۷۹ نشریه بررسیشده بود که تا پایان سال، در قالب ۹۷۰ هزار نسخه در اختیار اعضا و علاقهمندان کتابخانههای عمومی کشور قرار میگیرد.
مجموعه 5 جلدی «قصههای زیبای مولوی» نوشته پرویز امینی است که تصویرگری آن توسط فرهاد جمشیدی انجام شده و جزو یکی از ماندگارترین آثار ادبی در رده حکایتهای ایرانی به شمار میرود.
دومین همایش ملی فلسفه برای کودکان در ادامه اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان با مشارکت دانشگاه بیرجند و همایش ملی آموزش تفکرمحور، زمینهساز تمدن نوین اسلامی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است.
شورای کتاب کودک « آرمان آرین» را در بخش نویسندگان و «هدا حدادی» را در بخش تصویرگران به عنوان نامزدهای جایزهی یادبود آسترید لیندگرن (آلما) ۲۰۲۶ معرفی کرد.
در آستانه میلاد حضرت علی (ع)، مراحل ساخت اولین کتابخانه سبز ایران با حضور استاندار مازندران و مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، به همت نجاتحسینی، خیر سبز اندیش و فرهنگ دوست مازندران در بوستان دامادی ساری آغاز شد.
در بسیاری از مدارس ایران، کتابخانه مدرسه یا اساساً وجود ندارد و یا اگر هم باشد، کارکرد آن بسیار محدود و غیرتخصصی است. این در حالی است که تجربههای موفق در برخی کشورها میتواند الهامبخش طراحی و اجرای برنامههایی ساده اما اثربخش در مدارس ما باشد.
دکتر عبدالرضا نوروزی چاکلی در گفتگو با لیزنا: این سردبیر است که سکان علمی مجله را عهده دار است و با برنامه ریزی ها، تلاش ها و اقدامات مؤثر خود می تواند امکانات موجود را در مسیری هدایت کند که در نهایت به موفقیت مجله منتهی شود.
نشست «اثربخشی زندگینامهها: رصد مسیر موفقیت بزرگان» در دانشگاه فردوسی مشهد با تمرکز بر کتاب «زندگی با هفت خوانش شیرین است» سرگذشتنامه دکتر رحمت الله فتاحی برگزار شد.