کد خبر: 34793
تاریخ انتشار: سه شنبه, 08 خرداد 1397 - 13:00

داخلی

»

اخبار کتاب

شب نهج البلاغه در کتابخانه ملی

منبع : لیزنا
دومین شب از شب های ماه رمضان کتابخانه ملی ایران با همکاری مجله بخارا به کتاب شریف «نهج البلاغه » اختصاص یافته است.
شب نهج البلاغه در کتابخانه ملی

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام مجله فرهنگی هنری بخارا، سخنران این مراسم محمد مهدی جعفری، از نهج البلاغه شناسان به نام است.

محمد مهدی جعفری از اوایل دهه 40 پژو هش درباره نهج البلاغه را اغاز کرد. ولی پیش از آن در سال ۱۳۴۵ به پیشنهاد آیت الله طالقانی ترجمه کتاب  «علی بن ابی طالب» نوشته عبد الفتاح عبد المقصود را شروع کرده بود که درسال ۱۳۵۴ در هشت مجلد توسط شرکت انتشار به چاپ رسید .

او از سال ۱۳۶۲ با بازگشایی دانشگاه‌ها، به تدریس نهج البلاغه، متون عربی، تاریخ اسلام و علوم قرآنی مشغول شد.

جعفری در سال ۱۳۵۵ وارد دوره دکتری «فرهنگ عربی و علوم قرآنی» دانشکده الهیات دانشگاه تهران شد، اما به جهت فعالیت های  تعطیلی دانشگاه‌ها در نتیجه انقلاب فرهنگی، کار تحصیل وی به تعویق افتاد، تا این که در سال ۱۳۶۷ از پایان‌نامه خود با عنوان «تصحیح خطب نهج البلاغه» به راهنمایی سید محمدباقر حجتی دفاع کرد و به درجه دکتری نائل آمد.

 جعفری در همان سال به دانشگاه شیراز منتقل شد و در آن جا به تدریس متون عربی و نهج البلاغه پرداخت و برای این که نهج البلاغه به صورت یک درس مستقل دانشگاهی درآید کتاب «آموزش نهج البلاغه» را تألیف کرد.

او از سال ۱۳۸۳ که دوره کارشناسی ارشد نهج‌البلاغه در دانشکده علوم حدیث شهر ری تأسیس شد تاکنون، به همکاری در آن دانشکده و تدریس در آن رشته اشتغال دارد. وی در سال ۱۳۸۵ با رتبهٔ استادی از دانشگاه شیراز بازنشسته شد  ولی همچنان در دانشگاه شیراز و دانشگاه‌های دیگر به تدریس نهج البلاغه ادامه می‌دهد.

مراسم «شب نهج البلاغه» ساعت 18 روز چهارشنبه، 9 خرداد ماه در مرکز همایش های کتابخانه ملی (تالار فرهنگ) واقع در بزرگراه شهید حقانی (از غرب به شرق) بعد از ایستگاه مترو ، بلوار کتابخانه ملی ایران برگزار می شود.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: