به گزارش لیزنا به نقل از ايسنا، محققان از پرتوهاي ليزري براي تغيير شيشه استفاده كرده و ذخيره حافظه را در آن امكانپذير كردهاند.
به گفته پژوهشگران، بلورها قادر خواهند بود ميزان اطلاعات بيشتري را نسبت به ديسکهاي سخت رايج، ذخيره كنند. ديسكهاي بلوري همچنين كمتر در معرض حرارت بالا يا آسيب قرار دارند.
در حال حاضر خردههاي شيشه ميتوانند تا 50 گيگابايت اطلاعات را روي قطعهاي به اندازه صفحه تلفن همراه ذخيره كنند كه معادل يك ديسك بل ري است.
آنها همچنين ميتوانند حرارت تا 1800 فارنهايت را تحمل كرده و تا هزاران سال بدون آسيب ديدن اطلاعات درون آنها، باقي بمانند.
اين فرآيند با قرار دادن دانههاي ريز واكسل در شيشه سيليکاي خالص كار ميكند كه شيوه حركت نور در آن را تغيير ميدهد. اين واكسلها كه كوچكترين جزء ساختاري يك تصوير سهبعدي هستند، سپس ميتوانند با يك رمزگشاي نور خوانده شده و به كاربر اجازه ميدهند تا هر زمان كه خواست دادهها را نوشته يا پاك كند.
محققان اين حافظه كريستالي را براي شركتهايي كه از آرشيوهاي اطلاعاتي بزرگ برخوردارند، مفيد خواندهاند. در حال حاضر شركتها هر پنج تا 10 سال، از اطلاعات شركت خود يك فايل پشتيباني تهيه ميكنند؛ چرا كه ديسكهاي سخت از دوره زندگي كوتاهي برخوردارند.
اين گروه اكنون در حال كار با يك شركت ليتوانيايي براي ورود اين كالا به بازار هستند.