به گزارش خبرنگار لیزنا، همزمان با سی و سومین جشن پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کارکنان سازمان و اصحاب رسانه شاهد رونمایی از وب سایت جدید سازمان و کهن ترین نسخه خطی موجود در سازمان با حضور ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی در شانزدهم بهمن 1390 بودند.
مراسم با پخش سرود ملی و قرائت آیاتی از کلام الله مجید در ساعت 9 صبح آغاز شد و در ادامه مجریان برنامه سید علیرضا موسوی و جواد خالصی به معرفی بخش های مختلف مراسم پرداختند.
اجرای موسیقی توسط دو گروه ایلیا فرشچی و آوای دستان و نیز اجرای مسابقه و اهدای جوایز برای شرکت کنندگان در مسابقه دهه فجر از جمله ی بخش های متنوع این مراسم بودند.
پس از نمایش نماهنگی در ارتباط با وب سایت جدید سازمان، خانم نوروزی درخصوص ویژگی های جدید وب سایت اظهار داشت:" وب سایت جدید سازمان که حاصل همکاری دو گروه نرم افزار و دیجیتال است، تلاش دارد تا به ساده ترین نحو و سریع ترین راه ممکن به قشرهای گوناگون همچون عموم مراجعین، ناشران، پدیدآورندگان، پژوهشگران و متخصصان اسناد و کتابداری و اطلاع رسانی، خدمات رسانی لازم را داشته باشد."
وی افزود:" همچنین مراجعین به سایت جدید می توانند به منابع دیگر صفحات در این وب سایت نظیر روابط عمومی سازمان، کتابخانه دیجیتال، کتابخانه ملی کودک و نوجوان، بخش ایران شناسی و اسلام شناسی، کتابخانه نابینایان، کمیته ملی حافظه جهانی و پورتال استانها دست یابند."
نوروزی در ادامه به دیگر قابلیت های وب سایت جدید اشاره کرد:" بخش جستجوی پیشرفته این سایت، امکان جستجوی ترکیبی را برای پژوهشگران مهیا کرده و بخش اخبار و اطلاعات نیز مخاطبان را از برگزاری نمایشگاه ها، همایش ها و کارگاه های تخصصی سازمان باخبر می کند. فروشگاه کتاب آنلاین، ارائه آمار شفاف به بازدیدکنندگان و مشخص شدن پربازدیدترین صفحات و مطالب را نیز می توان از دیگر امکانات وب سایت جدید سازمان برشمرد."
در ادامه موسوی از دکتر اسحاق صلاحی دعوت کرد تا به صورت رسمی آغاز به کار وب سایت جدید سازمان را اعلام کنند.
دکتر صلاحی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران به جشن انقلاب و دستاوردهای انقلاب اسلامی اشاره کرد:" در سال 57 با انقلاب اسلامی ایران، پارادایمی در جامعه و جهان حاکم بود که در دست دو امپریالیسم غرب و شرق اداره می شد. و با تقسیم بندی جهان به دو بخش و تفکر غرب و شرق مبارزه خودساخته ای را برای باز میان برداشتن دین اسلام که به گفته شهید مطهری هر دوی اینها دو لبه قیچی بودن که می خواستند دین و دیانت را از میان بردارند. آنچه که امام خمینی از سال 43 با تبعید به ترکیه و بعدها به نجف تغییراتی را ایجاد می کنند که نتیجه آن تغییر پارادایم سال 57 انقلاب اسلامی ایران است."
وی به رهبران کشورهای دیگر و انقلاب آنها اشاره کرد و آن را با انقلاب اسلامی که بنیانگزارش امام خمینی (ره) است مقایسه کرد:" هر چه در تاریخ سیاسی دنیا و رهبران دنیا مطالعه می کنیم می بینیم نتوانسته اند سه گام رهبری به تنهایی و توسط یک رهبر انجام بدهند. گام ایده پردازی، گام فرماندهی و گام معماری و تثبیت نظام که سه مرحله رهبری است. امام خمینی در بحث رهبری بحث حکومت اسلامی را پایه ریزی و شاگردانی را در این راه پرورش می دهند و با فرماندهی ایشان پایه های پیروزی در سال 57 بنا نهاده می شود. از سال 57 تا سال 68 یک دهه گام و مرحله معماری این نظام بود و اکنون می بینیم که امام خمینی برای بقا و پیشرفت این نظام چه مقدماتی را فراهم نمودند."
صلاحی همچنین به مدیریت حضرت امام اشاره کرد:" امام خمینی در بحث آینده نگری، اقتضایی بودن (بخصوص در تغییر برخی از فتاوا) و شخصیت سیستمی نیز چنان مدیریتی نمودند که با گذشت 32 سال از این انقلاب هنوز هم پابرجاست."
وی در ادامه به چند نکته در خصوص فعالیت های خود در طول 8 ماه اخیر نیز اشاره کرد:" در طی مدتی که در کتابخانه ملی حضور دارم ضمن تشکر از اقدامات دیگر مسئولین در این عرصه، تلاش مصرانه ای شد تا راه اندازی وب سایت جدید در خور پژوهشگران و محققان کتابخانه فراهم شود. با وجود رفع نواقص گذشته و افزودن امکانات جدید از تمامی افرادی که به سایت مراجعه می کنند انتظار داریم تا نقادانه نظرات و پیشنهادات خود را جهت ارتقاء کیفیت سایت تا 15 اسفند ماه به معاونت پژوهشی سازمان ارسال و جایزه ای دریافت کنند."
صلاحی در خصوص انتشار فهرستگان کتاب توسط این سازمان گفت: "مجموعه 8 جلدی در درون سازمان و مجموعه 40 جلدی در بیرون از سازمان در حال تدوین است که حدود 6 جلد تا سال آتی منتشر خواهد شد."
پیش از رونمایی از کهن ترین نسخه موجود در کتابخانه اسناد و کتابخانه ملی، دکتر حبیب الله عظیمی، معاون کتابخانه ملی ایران درسخنانی درباره این نسخه ارزشمند گفت:" اخیرا نسخه ای با تاریخ کتابت 420 ه.ق شناسایی و به عنوان کهن ترین نسخه خطی در گنجینه نسخه های خطی کتابخانه ملی قرار گرفته است."
وی افزود: "این نسخه بخط و کتابت جمال الدین یاقوت مستعصمی، مجموعه ای مشتمل بر 7 رساله در قطع رقعی 105×160 در 132 برگ بر روی کاغذ بغدادی نخودی و جلدی مقوایی روشن و عطف تیماج قهوه یی سوخته از جمله کتب ارزشمندی است که از نظر مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی و سید محسن امین عاملی گذشته است."
پس از سخنان وی رونمایی از کتاب حاضر توسط دکتر صلاحی صورت گرفت و مراسم با اجرای گروه موسیقی آوای دستان در ساعت 12:30 به پایان رسید.
خبرنگار: سمیه مردمی