پایان‌نامه کپی‌ شده پس از دفاع شناسایی شد

به گزارش لیزنا به نقل از مهر، سید امید فاطمی در این باره گفت: دانشگاهی به "ایران‌داک" اعلام کرد که یک پایان‌نامه در حوزه علوم انسانی شناسایی شده که کاملاً تکراری و محصول یک کپی‌برداری بوده است. این پایان‌نامه یک موقعی دفاع شده بوده ولی چون قبلاً توسط دانشگاه تایید شده بوده است آن را بر روی ایران‌داک قرار داده بودیم. وقتی دانشگاه تکراری بودن این پایان‌نامه را اعلام کرد مرکز ایران‌داک هم آن را از روی پایگاه ثبت اطلاعات پایان‌نامه‌ها برداشت.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات در تشریح عاقبت فردی که پایان‌نامه تکراری و کپی‌برداری شده تحویل داده است گفت: دانشگاه مربوطه مدرکش را منتفی می‌کند.

فاطمی درباره اقداماتی که ایران‌داک درباره پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی انجام می‌دهد گفت: تنها کاری که می‌کنیم این است که بعضی دانشگاه‌ها موقع تعیین موضوع پروپزال دانشجویان تحصیلات تکمیلی از ما پیشینه می‌خواهند لذا با متخصصین جستجویی که داریم موضوع پروپزال را پیدا می‌کنیم و پیشینه‌ای درباره آن تهیه و برای دانشگاه می‌فرستیم.

وی افزود: دانشگاه خودش تصمیم می‌گیرد که این پیشینه نشان‌دهنده تکراری بودن موضوع است یا خیر. لذا تصمیم‌گیرنده نهایی خود دانشگاه است و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات فقط کار مدیریت اطلاعاتش را انجام می‌دهد و فعلاً هیچ کار محتوایی نمی‌کنیم.

فاطمی از ثبت اطلاعات 159 هزار پایان‌نامه تحصیلات‌تکمیلی بر روی پایگاه ایران‌داک خبر داد و در پاسخ به اینکه معیارهای ثبت پایان‌نامه‌ها در این پایگاه اینترنتی چیست گفت: هر پایان‌نامه‌ای که در هر دانشگاهی دفاع شود بر روی ایران‌داک قرار می‌دهیم. مگر اینکه خود دانشگاه بعدها بگوید این پایان‌نامه باید به دلیل تکراری‌ بودن یا تقلب‌علمی یا هر دلیل دیگری حذف شود.