انجمن كتابخانه هاي عمومي آذربایجان شرقی مشتركا با انجمن هاي اسكو و آذرشهر تشكيل شد

 

به گزارش لیزنا به نقل از روابط عمومی اداره كل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان شرقی، احمد عليرضا بيگي استاندار آذربايجان شرقي در جلسه انجمن كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان‌شرقي بر توسعه فرهنگ كتابخانه‌اي و ضرورت همراهي مردم در اين زمينه تاكيد كرد.

وي با بيان اينكه اعتبارات كتابخانه‌ها محدود است، اظهار داشت: كتابخانه‌ها در زمينه برخورداري از بودجه فرهنگي سفر رياست جمهوري بايد از نگاهي ويژه برخوردار باشد و در كار گروه فرهنگي و اجتماعي استان به آن توجه شود.

بيگي تاكيد كرد: شهر جديد سهند به واسطه عدم وجود زير ساخت‌هاي فرهنگي كافي نيازمند احداث كتابخانه هستيم و بايد در اين زمينه توجهي خاص صورت گيرد. استاندار آذربايجان‌شرقي اضافه كرد: احداث كتابخانه عمومي در نقاط مورد نياز از جمله شهر جديد سهند مورد تاكيد است و در همين راستا بايد ساز وكار قانوني و مشخص تعيين شود.

وي ادامه داد: يك شهر نيازمند فضاهاي مختلف فرهنگي از جمله مسجد، كتابخانه و فضاهاي ديگر است كه بايد به اين مهم توجه شود. بيگي يادآور شد: استفاده از ظرفيت خيران و نيز استفاده از فضاهاي عمومي و نيز فضاهاي مسجدي مورد تاكيد بوده و بايد از فضاهاي موجود محلي بيشترين استفاده شود. وي بر پالايش كتابخانه‌ها تاكيد كرد و گفت: در زمينه پالايش كتب و نيز تهيه كتب جديد بايد بر اساس برنامه از پيش تعيين شده اقدام شود.

خدايي مديركل كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان‌شرقي نيز در اين جلسه گفت: 11كتابخانه جديد در استان بر اساس مصوبه سفر سوم رياست جمهوري احداث خواهد شد كه انشاء اله با تخصيص اين اعتبار شاهد اجرايي شدن اين طرح هاي مصوب فرهنگي خواهيم بود.

خدايي با اشاره به فرمايشات رهبري در جمع كتابداران كشور اظهار داشت: فرمايشات رهبري در زمينه اهميت كتاب و نيز اهميت كار كتابداران بايد مورد توجه خاص باشد و الگو محور اصلي حركتي كتابخانه ها نيز فرمايشات و رهنمودهاي معظم له است. وي افزود: در همين زمينه گزارش ديدار كتابداران با مقام معظم رهبري در قالب مجموعه اي تدوين شده و در اختيار عموم قرار گرفته است.

مدير‌كل كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان شرقي همچنين گفت: احداث 11 كتابخانه در سفر سوم رياست جمهوري مصوب شده و بر اساس نظر معاون وزارت فرهنگ و ارشاد آغاز اجراي اين طرح به اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي با همكاري استانداري نهاد شده است و اميد است به زودي شاهد اغاز اجراي اين طرح هاي مصوب باشيم. وي اضافه كرد: برخي مشكلات در زمينه عمل به اين مصوبه وجود دارد كه سبب برخي تضادها در اين راستا شده است و قطعاً با عنايت و تدابير استاندار محترم مرتفع خواهند شد.


خدايي با اشاره به برنامه احداث كتابخانه در شهرستان‌هاي مختلف يادآور شد: همه ساله از سوي كتابخانه‌هاي مختلف طرح و جين‌سازي و پالايش كتب انجام مي‌شود كه پس از بررسي اين موارد كتب جديد تهيه شده و يا در زمينه نوسازي اقدام مي‌شود كه اين امر زير نظر كارشناسان و با نظارت نهاد انجام مي گيرد.

وي با اظهار رضايت از سطح كيفي كتب موجود در كتابخانه‌ها گفت: 18 كار گروه در زمينه تامين كتب، در نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور تصميم گيري كرده و كتاب هاي مفيد به كتابخانه هاي عمومي ارسال مي شود.
خدايي همچنين از آغاز فعاليت انجمن خيران كتابخانه‌ ساز استان در آينده نزديك خبر داد و افزود: در اين زمينه تعدادي از خيران بزرگوار دعوت به مشاركت شده و هماهنگي‌هاي لازم نيز در حال انجام است.

فرماندار آذرشهر نيز با انتقاد از تعداد كتابخانه‌هاي اين شهرستان گفت: تعداد كتابخانه‌هاي آذرشهر جوابگوي فعلي نيازهاي فرهنگي اين شهرستان نيستند و از ضرورت توسعه فضاي كتابخانه‌اي در آذرشهر خبر داد كه در اين خصوص استاندار محترم دستور طرح نياز مذكور براي تصميم گيري و اجرا از طريق كميته شهرستان را صادر نمود.

آذريان در ادامه اظهار داشت: اين شهر داراي 9 باب كتابخانه است كه اين كتابخانه‌ها در نقاط مختلف اين شهرستان وجود دارند.

فرماندار آذرشهر افزود: مساحت كل كتابخانه‌هاي اين شهرستان 12هزار متر مربع است كه 3 هزار متر مربع زيربناي اين كتابخانه‌ها است كه به ازاي هر 100 نفر 3.6 فضاي كتابخانه‌اي است.

وي يادآور شد: در كتابخانه اصلي اين شهرستان بيش از 27 هزار جلد كتاب است كه در روستاهاي مختلف استان اين كتابخانه‌ها فعال هستند. آذريان تاكيد كرد: اين شهرستان داراي 75 هزار نفر باسواد است كه با توجه به اين تعداد افراد كتابخانه‌هاي استان جوابگو نيست. وي افزود : استقبال از نمايشگاه‌هاي كتاب در آذرشهر مناسب بوده و بخش‌هاي مختلف اقدام به برگزاري اين كتابخانه‌ها مي‌كند.

آذريان همچنين از احداث كتابخانه جديد در روستاهاي تابع اين شهرستان خبر داد و گفت: از جمله فعاليت هاي اين حوزه توسعه كتابخانه اخي جهان با اعتبار 580ميليون ريال است كه مراحل پاياني خود را طي مي كند.

فرماندار آذرشهر گفت: 122هزار جلد كتاب در كتابخانه‌هاي اين شهرستان نگهداري مي‌شود و در زمينه مراجعان نيز شاهد افزايش مراجعان بوديم و بيش از 40 هزار نفر مراجعه كننده در مدت شش ماه نخست سال داشته‌ايم.

وي در پايان ضمن خبر دادن از تبدیل روستای تیمورلو به شهر،  گفت: افزايش كتب جديد، برپايي جلسات كتابداران و نيز اختصاص منابع بيشتر به بخش كتاب از جمله فعاليت‌هاي بخش كتابخانه‌اي اين شهرستان است.

در اين جلسه مصوبات زير جهت اجرا به تصويب رسيد:
1- شهر جديد سهند از توابع شهرستان اسكو به لحاظ رفع نيازهاي فرهنگي مورد تأكيد انجمن كتابخانه هاي عمومي استان و استانداري بوده و فرمانداري اسكو نسبت به بررسي و طرح نيازها جهت رفع اقدام نمايد.
2- در خصوص كتابخانه عمومي خواهران اسكو، مقرر گرديد جلسه توسط مديركل امور اجتماعي استانداري وبا حضور ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، كتابخانه هاي عمومي استان و اوقاف و امور خيريه تشكيل و تعيين تكليف وضعيت كتابخانه نهايي شود.
3- در بحث توسعه كتابخانه ها و كتابخواني از ظرفيت هاي خيرين محترم و ابتكارات منطقه اي و محلي بهره گيري شود.
4- اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي با جديت بيشتري برنامه احداث مجتمع فرهنگي آذرشهر را پيگيري نمايد.