به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام روابط عمومی و امور بین الملل سازمان کتابخانه ها،موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، رئیس این سازمان با بیان این مطلب گفت: این مجموعه که از نظر قدمت خط، کتابت، خوشنویسی ، تذهیب ، کتاب آرایی ، کاغذ سازی و جلد سازی دارای اهمیت فراوانی می باشند از سال 1372 تا نیمه اول سال 1390 توسط مقام معظم رهبری به کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اهدا شده است.
محمد هادي زاهدي خاطرنشان کرد: یکی از نفیس ترین قرآن های این مجموعه، قرآن منسوب به دستخط امام حسین(ع) متعلق به قرن اول هجری قمری است که بر روی پوست آهو و به خط کوفی به دست مبارک امام حسین(ع) به کتابت درآمده است.
وی جداول طلای اوراق این قرآن را از ویژگی های منحصر به فرد این مصحف شریف دانست و افزود: در انتهای این قرآن جمله « کتبه حسین بن علی» و نیز یادداشت شاه اسماعیل صفوی به چشم می خورد.
زاهدي، از دیگر قرآن های خطی نفیس اهدایی مقام معظم رهبری، قرآن مرصع و منقش به طلا و لاجورد متعلق به سال 1245هجری قمری را ذکر کرد که مزین به دستخط مقام معظم رهبری است که ضمن اهدای این قرآن به کتابخانه آستان قدس رضوی آن را دارای نفاست ویژه ای دانسته اند.
وی اضافه کرد: در انتهای این قرآن همچنین یادداشت هایی مبنی بر تاریخ تولد ناصرالدین شاه قاجار، جلوس اول و دوم وی، فوت محمد شاه قاجار و به صدارت رسیدن و معزولی میرزا آقا خان به چشم می خورد.
رئیس سازمان کتابخانه ها،موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ، در ادامه، قرآنی به خط کاتب مسلمان هندی را از دیگر نفایس این مجموعه دانست و خاطر نشان کرد: این قرآن طی سه سال به کتابت درآمده است و به حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالي) هدیه شده که معظم له آن را به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا کرده اند.
وی افزود این قرآن که به دستخط مقام معظم رهبری مزین است، در چند برگ ابتدایی، منقوش به کلمات مبارکه جلاله و نام های پنج تن آل عبا به شیوه ای کاملا هنرمندانه است.
گفتني است كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي با دارا بودن بيش از16هزاروپانصد نسخه قرآن نفيس خطي مربوط به قرون اوليه تا سده هاي اخير به عنوان بزرگترين وغني ترين كتابخانه از نظرتعداد ونفايس كتب آسماني درمنطقه وجهان اسلام شناخته مي شود.