استقبال بازديدكنندگان خارجي از نمايشگاه كتاب تهران

 

به گزارش پایگاه خبری کتابداری و اطلاع رسانی ایران (لیزنا) به نقل از خبرگزاري فارس، در روز پنجم از برپايي بيست و سومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، از همان ابتداي صبح كه هواي بهاري و دلپذير شهر تهران شهروندان را به وجد مي آورد، نظم و اقدامات مديران نمايشگاه و مسئولان و متصديان غرفه‌ها براي ميزباني از بازديدكنندگان هم شوق سركشيدن به درون راهرورهاي پر از كتاب را در دل علاقه‌مندان به كتاب بيشتر مي‌كرد. 
آرامشي كه در اين روز در رفتار و حالات بازديدكنندگان بود حكايت از آن داشت كه با برنامه ريزي و فراغ بال به محل برگزاري نمايشگاه آمده اند. رفتارهاي توام با صبر و حوصله كه هيچ گونه عجله اي در آن ها ديده نمي شد نشان مي داد كه بازديدكنندگان هم پيش بيني كرده اند كه در روز پنجم برپايي نمايشگاه با پشت سر گذاشتن ناهماهنگي هاي روزهاي اوليه و تعطيلات پايان هفته، اكنون مي‌توانند با خيال آسوده و در كمال آرامش به گشت و گذار در ميان غرفه‌هاي مملو از كتاب‌هاي تازه بپردازند. 
در اين روز، علاوه بر هموطنان ايراني كه از سراسركشور، خود را به محل برگزاري نمايشگاه كتاب در مصلاي بزرگ امام خميني (ره) رسانده بودند، افرادي از مليت‌ها و كشورهاي ديگر هم را هم مي شد ديد كه با اشتياق در راهروهاي پر از كتاب قد مي زدند و ردپاي فرهنگ و تمدن ايراني- اسلامي را در حجم كتاب‌هاي كه پيش روزي خود مي‌ديدند نظاره و در مواردي، با تهيه كتاب‌هاي مورد علاقه كه بيشتر درباره فرهنگ و تمدن ايراني- اسلامي و جاذبه هاي گردشگري در شهرهاي مختلف و كلاً فلات ايران زمين بود، برگي از اين دفتر فرهنگي را با خود به يادگار مي‌بردند. 
در اين خصوص، اقدام يك مدرسه كره‌اي كه دانش‌آموزان خردسالي از فرزندان اهالي كشور كره جنوبي در ايران را به شكل دسته جمعي به محل برگزاري نمايشگاه آورده بودند، بيش از ساير افراد غير ايراني جلب توجه مي‌كرد؛ دانش‌آموزان كره‌اي با شادابي و در حالي كه سرود كودكانه‌اي به زبان كره‌اي مي‌خواندند به ميان جمعيت حاضر در مصلي آمدند و ساعاتي در ميان غرفه‌ها گشتند كه البته بيشترين وقت خود در نمايشگاه را در سالن ناشران كودك و نوجوان و غرفه‌هاي مملو از كتاب‌هاي رنگارنگ و پر از تصويرهاي مهيج و شاد گذراندند. 
در اين روز سراي اهل قلم هم روز پركاري را گذراند و ميزبان جمع كثيري از مسئولان فرهنگي و اهالي فرهنگ و ادب بود. 
شاخص‌ترين برنامه در اين خصوص، رونمايي از 37 عنوان كتاب انتشارات تكا با حضور محسن پرويز معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بود كه در اين نشست طيف وسيعي از شاعران و نويسندگان حضور داشتند. 
همچنين در غرفه ديدار خانه كتاب كه به نقد و بررسي كتاب هاي برگزيده در جشنواره هاي مختلف فرهنگي و ادبي دارد، 3 نشست با عناوين«نقد وبررسي كتاب تالار پذيرايي پاييتخت»، «نقد وبررسي كتاب تذكره عرفات العاشقين»و «نقد و بررسي كتاب مقدمه‌اي بر نمايه سازي و چكيده نويسي» با حضور مولفان و كارشناسان؛ محمدعلي گوديني، سيد محسن ناجي نصر آبادي، زهرا كاظم پور، حسن اشرفي ريزي، كامران پارسي نژاد، احمد شاكري، اضغر دادبه، شفيعيون، بهمن خليفه، داريوش مطلبي، ناهيد بني اقبال و عباس گيلوري برگزار شد. 
از چهره هاي شاخص فرهنگي كه روز پنجم از برپايي نمايشگاه كتاب را براي بازديد از اين رويداد بزرگ فرهنگي انتخاب كرده بودند مي توان به حميد مولانا، غلامرضا اعواني و رضا داوري اردكاني اشاره كرد.