نشست «هويت كتابداري و اطلاع‌رساني» برگزار شد

به گزارش لیزنا، در این نشست دكتر غلامرضا فدایی عراقی، رئیس دانشکده کتابداری دانشگاه تهران، دكتر ابراهيم افشار زنجانی، عضو هیأت علمی گروه کتابداری دانشگاه اصفهان، سید کاظم حافظیان رضوی، مدرس رشته کتابداری و محمد خندان، مدير كل پژوهش نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور حضور داشتند.

دکتر ابراهيم افشار گفت: هويت كتابداري رابطه بين مكتوبات مضبوط و انسان‌ ها ست و كتابداري در عرصه عمل خدمت به انسانها ست. درس خدمات عمومي در برنامه درسي جديد دوره کارشناسی کتابداری حذف و درس  روش تحقيق گنجانده شده، كه چالشي بزرگ براي اين رشته محسوب می شود.

سپس محمد خندان، اظهار داشت: بعضا مشاهده می شود که جامعه علمي كتابداري از بدنه اجتماعي كتابداران فاصله مي‌ گيرد. در حالی که كتابداري براي ارايه خدمات بوجود آمده است. به دلیل همین فاصله موضوعاتی وارد کتابداری می شوند که ارتباطی با یحث خدمت محور بودن آن ندارند.

وی افزود: بايد ظرفيت علمي دانشجويان کتابداری توسط جامعه علمی به بعد خدماتي رهنمون شود و در برنامه درسي آن نیز به مباحث نیروی انسانی بیشتر توجه گردد.

كاظم حافظيان رضوي، گفت: رشته كتابداري خدماتي است اما كتابدار مي‌تواند در حوزه كاري خود متخصصی توانمند باشد. كتابداري خدمت و علم در کنار یکدیگر است. هم اکنون مشاهده می کنیم که برخي كتابداران با داشتن مدرك تحصيلات تكميلي خدمت ‌رساني را به لحاظ حرفه ‌اي مدنظر ندارند از طرفی بعضی دیگر نیز تنها اهل خدمت ‌رساني هستند و با دنياي دانش ارتباطی ندارند.

دكتر غلامرضا فدايي اظهار داشت: در كتابداري با بازيابي اطلاعات مواجه هستیم و اطلاع‌ رساني حاصل نياز انسان به دانش و اطلاعات است. در عصر اطلاعات، كتابداري تنها حرفه نيست و كتابداري حاصل نياز انسان به بازيابي اطلاعات در زمان و مكان مناسب است. يكي از مشكلات كتابداري اهیمت قائل نشدن به هويت آن  است در صورتی که کتابداری قدمتی طولانی دارد.

نشست مذکور از ساعت 18:30 تا 19:40 در كارنامه نشر سراي اهل قلم واقع در زیرزیمن شبستان، سالن فعالیتهای جنبی برگزار شد.