به گزارش لیزنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، هیات اعزامی کتابخانه ملی در مراسم افتتاحیه این اجلاس که با محوریت "وضعیت و شرایط آرشیو در حال و آینده" برگزار شد، شرکت کردند.
در افتتاحیه اجلاس، سه نفر از روسای آرشیو کشورهای جهان به سخنرانی و ارائه گزارش پرداختند و دکتر صلاحی نیز با همتایان خود در حوزه سند و آرشیو دیدار و گفتگو کرد.
همچنین دکتر صلاحی با "رای ادمونسون" رئیس کمیته ملی حافظه جهانی آسیا-اقیانوسیه دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار که در حاشیه افتتاحیه اجلاس ایکا صورت گرفت، دو طرف بر ثبت آثار منطقه ای مربوط به کشورهای حوزه آسیا-اقیانوسیه در حافظه جهانی یونسکو تاکید کردند.
ملاقات دکتر صلاحی با "دیوید فریچر" رئیس آرشیو ملی استرالیا از دیگر برنامه های شرکت در این کنفرانس بود. گسترش روابط آرشیوی و انتقال تجربیات دو طرف در حوزه سند و آرشیو از محورهای گفتگوی روسای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و آرشیو ملی استرالیا بود.
کارگاه "آموزش و نگهداری از آرشیو، با رویکرد آرشیو امروز ژاپن" نیز از برنامه های روز دوم اجلاس بود و دکتر صلاحی و هیات همراه در این کارگاه شرکت کردند.
گفتنی است، کنفرانس بین المللی ایکا که هر چهار سال یک بار برگزار می شود، به موضوعات تخصصی آرشیو و سند می پردازد و آرشیویست های حرفه ای از سرتاسر جهان در آن شرکت می کنند و به تبادل نظر و تجربیات می پردازند.
لازم به ذکر است، اجلاس ایکا از 29 مرداد 1391 آغاز و تا 3 شهریور ادامه خواهد یافت.