معاون پژوهش وزارت علوم تحقیقات و فناوری
همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات به توسعه کشور در راستای چشم‌انداز 1404 کمک می‌کند

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، احمدی در این پیام گفت: امروزه پیچیدگی و اندازه بسیار بزرگ داده‌ها در برخی سازمان‌ها به یک مسئله و در برخی دیگر به یک بحران تبدیل شده است. کسب‌وکارهای گوناگون برای چیره شدن بر کاستی‌ها و چالش‌های ناشی از این پیچیدگی‌ها سازوکارهای خود را به گونه‌ای سامان داده‌اند تا بتوانند با ذخیره‌سازی، تحلیل، و ترکیب این داده‌ها از آن بهره برند. کاربست راهکارهای مدیریت داده به‌خودی‌خود بسیار هزینه‌بر است و با منابع این کسب‌وکارها سازگار نیست. بنابراین امروزه سازمان‌ها در کسب‌وکارهای گوناگون خود برای حل مسائل مبتنی بر داده به یک راهکار فراگیر مبتنی بر حکمرانی داده روی‌ آورده‌اند و از مدل‌های اثربخش و کارای آن بهره می‌برند.

او ادامه داد: در عصر حاضر سازمان‌های پیشرو در حوزه‌های گوناگون، داده‌ها را دارایی ارزشمند خود می‌دانند زیرا گذشتة آن‌ها را بازنمایی می‌کند و روندهای آینده را روشن می‌سازد. توجه به حکمرانی داده همزمان با حکمرانی فناوری اطلاعات به ساخت سامانه‌های اطلاعاتی بهتر در دو سپهر پژوهش و کاربرد خواهد انجامید.

احمدی  افزود: بر همین پایه، پنجمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات با رویکرد «حکمرانی داده‌ها از دیدگاه علوم و فناوری اطلاعات» بنا دارد نگرش داده‌محور را در لایه‌های گوناگون سازمانی گسترش دهد و همچنین پیوندهای کاری میان صاحب‌نظران و پژوهشگران علوم انسانی و اجتماعی، سیاست‌گذاری و مدیریت و علوم و مهندسی در حوزة فناوری اطلاعات برقرار ساخته و زمینه‌های پیوند آن را پایدار سازد.

وی گفت: برگزاری همایش‌هایی از این قبیل به توسعه کشور در راستای چشم‌انداز 1404 و در مواردی مانند برخورداری از دانش پیشرفته، توانمندی در تولید علم و فناوری، و متکی بودن بر سهم برتر منابع انسانی و همچنین سرمایه اجتماعی در تولید ملی کمک بسیاری می‌کند و به رشد و توسعة فناوری اطلاعات در بخش‌های گوناگون علمی، اقتصادی، و صنعتی رهنمون خواهد شد.

 

معاون پژوهش وزارت علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: امیدوارم این همایش در ترازی بالاتر از همایش‌های پیشین، به سازمان‌های دولتی و خصوصی و نیز مؤسسه‌های آموزشی و پژوهشی در حفظ و پیشبرد سطح و کیفیت دانش، بینش، و مهارت مدیران آنها در حوزه‌های گوناگون علوم و فناوری اطلاعات کمک کند و دستاوردهای با ارزش و سودمندی را برای جامعة علمی،پژوهشی، و فنی کشور به ارمغان آورد. شایسته است از همه سازمان‌های برگزار کننده و پشتیبان همایش و همچنین همة سازمان‌ها و کسانی که آثار و دستاوردهای خود را در این همایش با دیگران به اشتراک می‌گذارند، سپاسگزاری و قدردانی نموده و از درگاه ایزدی برای همگان سلامتی و شادکامی را خواستارم.