شب عکاسی و نگاه بومی در «گالری آ»

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام مجله فرهنگی هنری بخارا، کتاب The IndIgenous Lens به کوشش مارکوس ریتر و استیسی جم. شایویلر به تازگی از سوی انتشارات DE GRUYTER سوییس منتشر  شده است.

این مجموعه، با نگاهی به سهم امپراطوری عثمانی، سرزمین های عرب و دوران قاجار در ایران توسط پژوهشگران تاریخ هنر و عکاسی نوشته شده است. نویسندگان این کتاب مسائل مربوط به مشخصه های محلی، پیشروان و فعالیت های عکاسی و همچنین مفهوم «نگاه بومی» را به عنوان هدف، بررسی کرده اند.

به گفته ویراستاران این کتاب، یکی از اهداف کتاب است که گونه های «نگاه بومی» که بخشی از گفتمان عکاسی قرن نوزدهم در خاورمیانه و شرق نزدیک است را دسته بندی کنیم.

این مجموعه، طیف گسترده ای از موضوعات علمی را همچون ارائۀ مواد آرشیوی، بررسی های تاریخی و نقد های متدولوژیک در مورد جنبه های گوناگون عکاسی بومی در بردارد که برای نخستین بار در قالب یک کتاب، بخشی از تاریخچۀ در حال توسعۀ خاورمیانه را ارائه می دهد و خواستار آن است که مفهوم عکاسی بومی در گسترۀ روایت جهانی تاریخ عکاسی در نظر گرفته شود.

کتاب در بردارندۀ پیشگفتاری با عنوان «سرآغاز عکاسی در خاور نزدیک و خاورمیانه و مفهوم نگاه بومی»، ادیتورها: مارکوس ریتر و استیسی جم شایویلیر است.

نویسندگان مقالات کتاب به ترتیب محمدرضا طهماسب پور، ادهم الدم، الهه هلبیگ،  کلود. دبلیو سوی، استیسی جم شای ویلی یر، وندی.ام. ک. شاو، کارمن پرز گونزالس، عسرا آکان، مارتین بالیوا، استفن شیهی، محمد ستاری، خدیجه محمدی نامقی،علیرضا نبیپور، رضا شیخ و دانا استاین.

 

به همین مناسبت، عصر روز شنبه 2 دی ماه ساعت پنج بعد از ظهر مراسم معرفی و رونمایی از این کتاب با حضور و سخنرانی دکتر مارکوس ریتر، علی دهباشی، دکتر محمد ستاری و محمدرضا طهماسب پور در «گالری آ» به نشانی تهران، بلوار کریمخان زند خیابان عضدی(آبان جنوبی)کوچه ارشد، شماره 7  برگزار می شود.