به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی قم، نشستهای فرهنگی آموزشی کتابخانه حضرت آیتالله خامنهای همزمان با تعطیلات تابستانی و باهدف ترویج گفتمان کتابخوانی با حضور شماری از علاقهمندان در بخش کودک و نوجوان برگزار شد.
کارگاه آموزش داستاننویسی
در آغاز این کارگاه، اعضای فعال کتابخانه به معرفی کتابهای خواندهشده و نقد و بررسی آن پرداختند. سپس معصومه میرابوطالبی (نویسنده و مربی کارگاه)، آثار فرهاد حسنزاده و نیل گیمن را معرفی کرد.
در ادامه میرابوطالبی با آموزش بخشی از مباحث داستاننویسی مانند ایده پردازی و صحنهسازی در داستان، گفت: ریشه اصلی داستان ایده و نظریه است.
وی با اشاره به کوتاه و بکر بودن و قابلیت گسترش به عنوان ویژگیهای یک ایده خوب، گفت: یکی از روشها و فنون ایدهیابی، دقت در جزئیات، خوب شنیدن، تجزیهوتحلیل، کسب تجربه و مطالعه و تماشای فیلمهای سینمایی است.
بررسی سوژههای جدید توسط نویسندگان نوجوان بخش پایانی این نشست بود.
نشست کتابخوان کتابخانه آیتالله خامنهای قم
در این نشست ۸ نفر از علاقهمندان به معرفی کتابهای خواندهشده به شرح زیر پرداختند:
«میوه درمانی» نوشته مرتضی نظری؛ «دماغ دراز کوچولو» نوشته ویلهلم هاوف؛ «مدرسه عجیبتر میشود» نوشته: لوییس سکر؛ «پروندههای کارآگاه سیتو و دستیارش چین می آدو» نوشته آنتونیو ایتوربه؛ «رویای نیمهشب» نوشته مظفر سالاری و «بچههای محل و صداهای شب» نوشته پل ژاک بونزون عنوان کتابهایی است که در این نشست به اشتراک گذاشته شد.
کارگاه آموزش نمایش خلاق
این کارگاه که با همکاری منصوره عرب خراسانی (شاعر و نویسنده کودک و نوجوان) برگزار شد به آموزش نمایش خلاق با انجام بازیهای ساده و حرکات شاد به تمرکز دست چپ و راست و تقویت حس لامسه کودکان و نوجوانان پرداخت.
بررسی اعتمادبهنفس و عکسالعمل کودکان در محیط و شرایط مختلف از بخشهای دیگر این کارگاه بود.