کد خبر: 31615
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 24 آبان 1396 - 12:48

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

ستاد خبری ۲۵

هفته کتاب 25/ هنرمندان کتاب پیشنهاد می کنند

ماجرای اندیشه‌های مولانا و داستان یک زن آمریکایی را در کتاب این نویسنده خوش‌فروش بخوانید

منبع : لیزنا
رامین ناصرنصیر، بازیگر و مترجم به مناسبت هفته کتاب، مطالعه کتاب ««ملت عشق» اثر تالیف الیف شافاک را پیشنهاد داد.
ماجرای اندیشه‌های مولانا و داستان یک زن آمریکایی را در کتاب این نویسنده خوش‌فروش بخوانید

به گزارش لیزنا (ستاد خبری بیست و پنجمین دوره هفته کتاب ایران) رامین ناصرنصیر گفت: یکی از کتاب‌هایی که اخیرا مطالعه کردم است که بسیار آن را دوست داشتم. این کتاب شامل داستان‌های مختلفی است، دو رمان که موازی هم جلو می رود و درنهایت به یکدیگر ارتباط پیدا می‌کنند. ماجرای اندیشه‌های مولانا و ماجراهای شمس و او برای ما موضوع آشنایی است و بسیار هم درباره آن شنیده و خوانده‌ایم.

نگاهی به کتاب «ملت عشق» و نویسنده‌اش:

الیف شافاک در ایران نیز مانند خیلی از کشورهای دنیا به یک نویسنده بی‌نهایت خوش فروش تبدیل شده، موج به راه افتاده از انتشار رمان «ملت عشق» او در طی دو سال اخیر هنوز هم ادامه دارد. شافاک از آن دست نویسنده‌هایی است که نسبت به رویداد‌های سیاسی - اجتماعی ترکیه بی‌تفاوت نیست و این مولفه در جلب توجه رسانه‌ها و مخاطب‌ها نسبت به این نویسنده و اثرش موثر واقع شده است. او معتقد است:« نویسنده شخصیتی مجهول و غیرفعال نیست که گوشه‌ای بنشیند و داستان بنویسد و شعر بگوید بلکه باید موجی جدید ایجاد کند که به نفع مردم باشد.»

شافاک از نویسندگان محبوب ترکیه است و کتاب «عشق» او (در ایران با نام «ملت عشق»)، به عنوان پرفروش‌ترین کتاب تاریخ نشر این کشور (تجدید چاپ بیش از 500 بار در چند سال اخیر) شناخته شده است.

این نویسنده در پاسخ به پرسش خبرنگار گاردین درباره پرفروش شدن این اثر در ترکیه و برخی از کشور‌های جهان گفت:« در دنیای امروز دو گرایش مختلف وجود دارد. از یک طرف علاقه به «مولانا» و به طور کل «فلسفه» و «شعر» فزونی گرفته است و از طرف دیگر کلیشه‌های بسیاری درباره اسلام در دنیا وجود دارد. من در این کتاب در پی توبیخ این کلیشه‌ها هستم. هنگام نگارش کتاب مخاطب خاصی در ذهن نداشتم. در داستان من به روی همه مردم فارغ از سن، نژاد، یا مذهبی خاص باز است.»

این رمان به نوعی بازگویی رابطه میان شمس و مولانا در قالب داستانی امروزی و از زبان زنی آمریکایی است که به همه روزمرگی‌ها و همسر و کار پشت پا می‌زند و عازم سفر ترکیه می‌شود.

رمان «ملت عشق» اثری است عاشقانه؛ برخوردار از فرمی که می‌توان آن را دو رمان در قالب یک رمان محسوب کرد؛ دو روایت  که به صورت موازی اما در دو زمان مختلف یکی قرن‌ها پیش در شرق و یکی در زمان حال و در غرب (امریکا) روایت می‌شوند؛ بر این پایه اگرچه به ظاهر تفاوت‌های بسیار زیاد و اساسی با هم دارند اما از آنجاکه بن‌مایه هردو رمان، عشق و تاثیر آن در زندگی است، بی‌شباهت به هم نیستند. ملت عشق از یک سو داستان دلدادگی و از دیگر سو داستان رهایی است؛ از یک سو به عشق زمینی می‌پردازد و از دیگر سو به عشق معنوی و جنبه‌های عرفانی عشق و زندگی اشاره می‌کند.

ماجرا مربوط به زنی به نام اللا است که در بوستون آمریکا زندگی می‌کند. رابطه او با خانواده‌اش چندان خوب نیست و رابطه زناشویی‌اش در حال فروپاشی است، در این میان اللا، کاری تحت عنوان یک ویراستار پیدا می‌کند. او می‌بایست رمانی را که به او داده شده است را بخواند و در مورد آن گزارشی تهیه کند. رمانی که زندگی او را برای همیشه تغییر خواهد داد. رمانی که به اللا می دهند، رمان ملت عشق است.

نحوه تغییر زاویه دید در این رمان بسیار چشم گیر و جذاب است، درواقع کتاب مدام از زاویه دید افراد مختلف روایت می‌شود. در کتاب از زاویه دید اول و سوم شخص استفاده شده است که جذابیت مطالب را دو چندان می‌کند. گاهی مطالب از دید شمس گاهی از دید مولانا، گاهی از دید گل کویر و گاهی از دید متعصب و غیره بیان می‌شود.

قسمتی از متن کتاب «ملت عشق»:

هیچ گاه نومید مشو. اگر همه درها هم به رویت بسته شوند، سرانجام او کوره راهی مخفی را که از چشم همه پنهان مانده، به رویت باز می کند. حتی اگر هم اکنون قادر به دیدنش نباشی، بدان که در پس گذرگاه های دشوار باغ های بهشتی قرار دارد. شکر کن! پس از رسیدن به خواسته ات شکر کردن آسان است. صوفی آن است که حتی وقتی خواسته اش محقق نشده، شکر گوید.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: