کد خبر: 16356
تاریخ انتشار: سه شنبه, 28 مرداد 1393 - 12:02

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

آخرین اخبار

نشست « حفاظت و مرمت منسوجات تاریخی» برگزار شد

      نشست پژوهشی «روش‌های حفاظت پيشگيرانه و نگهداري از منسوجات و دست‌بافته‌ها» در كتابخانه و موزه ملي ملك برگزار شد.
نشست « حفاظت و مرمت منسوجات تاریخی» برگزار شد

 

به گزارش لیزنا، کارشناسان مرمت و حفاظت آثار تاریخی، در نشست حفاظت پيشگيرانه و نگهداري از منسوجات و دست‌بافته‌ها در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موضوعاتی همچون الگوهاي مناسب و رايج در حفاظت پيشگيرانه، حفظ و نگهداري آثار بافته و منسوجات، شيوه‌هاي رايج در حفظ و نگهداري منسوجات، مواد و ابزار مورد استفاده، شيوه‌هاي نمايش، راهكارهاي نگهداري منسوجات در مخازن، بررسي و مطالعات آزمايشگاهي مواد مورد استفاده در حفاظت آثار و روش‌های سامان‌دهي و پايش و كنترل شرايط محيطي آثار را بررسی کردند.

 

در آغاز این نشست، «محدثه حسيني صومعه» سرپرست آزمايشگاه موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، درباره مواد پلیمری کاملا مصنوعی و نقش‌ آنان در بسته‌بندی و حفاظت از منسوجات مطالبی را عرضه کرد.

 

وی با اشاره به مزایا و معایب پلیمرهای پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن که به صورت فیلم‌های پلاستیکی و پارچه‌ها یک‌بار مصرف در بازار عرضه می‌شوند، با استناد به روش‌های آزمایشگاهی، یافته‌های تخصصی در این حوزه را مورد بررسی قرار داد.

 

در بخش دوم نشست «مهدي كليايي» مسوول حفاظت موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک درباره «حفاظت پيشگيرانه و نگهداري از منسوجات و دست‌بافته‌ها در كتابخانه و موزه ملي ملك، سخنرانی کرد. همچنین راهکار‌هایی که در موزه‌ها می‌تواند در این امر دخیل باشد مورد بررسی قرار گرفت. شیوه چیدمان پارچه‌ها و البسه، منسوجات همراه با تزیینات فلزی در مخازن موزه ملی ملک با در نظر گرفتن تفکیک آنان به لحاظ جنس نیز به گونه تصویری توضیح داده شد.

 

به گفته وی، حفاظت از منسوجات با بهره‌گیری از پلیمر‌هایی که در بخش نخست تایید شده بودند، صورت گرفته و در چیدمان مخازن استفاده شده‌اند. همچنین چگونگی بسته‌بندی منسوجات در زمینه‌های رول کردن، جلوگیری از تا خوردن و تهیه بالشتک‌های پلی‌اتیلنی و پلی‌پروپیلن و ساختن ماکت برخی از البسه در این بخش مطرح شد.

 

در بخش سوم نشست، «هاله زرینه» سرپرست امور پژوهشي و بخش حفاظت و مرمت موزه مقدم درباره «سامان‌دهي و حفاظت منسوجات موزه مقدم» سخنرانی کرد.

 

وی با اشاره به پیشینه موزه مقدم و تعداد پارچه‌ها و البسه‌ای که در این موزه وجود دارند، درباره شیوه بسته‌بندی و ظرافت‌هایی که در نگهداری پارچه‌ها ضروری است، مطالبی ارایه کرد. موضوعاتی دیگر همچون تهیه شناسنامه از ساختار میکروسکوپی و ماکروسکوپی پارچه‌ها، همراه با شماره اثر که با دوخت روی پارچه‌ها قرار گرفته بود تا از تماس زیاد با پارچه‌ها جلوگیری کند، در این بخش مطرح شد. شرایط محیطی و چگونگی نمایش پارچه‌ها و نگهداری آنان در مخازن و ویترین‌های موزه از جمله موارد دیگری بود که در این بخش به آن اشاره شد.

 

 

 

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: