کد خبر: 2722
تاریخ انتشار: یکشنبه, 31 مرداد 1389 - 18:16

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه و کتابداری

دسترسی 1030 كتابخانه عمومي و مشاركتي به یک میلیون مقاله

دبيركل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور از دسترسی1030 باب كتابخانه‌ي عمومي و  مشاركتي دیگر كشور در سال جاري به یک میلیون مقاله خبر داد.

 

به گزارش پایگاه خبری کتابداری و اطلاع رسانی ایران (لیزنا) به نقل از روابط عمومي نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور، منصور واعظي در نشست خبري كه امروز (يكشنبه، 31 مرداد‌ماه) برگزار شد، گفت: تاكنون 1030 نرم‌افزار نمايه در اختيار كتابخانه‌هاي عمومي قرار گرفته است كه اكنون 800 كتابخانه‌ي ديگر نيز براي دريافت اين نرم‌افزار اعلام آمادگي كرده‌اند و تجهيز آن‌ها از فردا آغاز مي‌شود. تا پايان سال، اين رقم به هزار كتابخانه خواهد رسيد.

واعظی گفت: در برنامه دو و نیم ساله نهاد پیش بینی شده بود تا پایان سال 88، تعداد مقالاتی که نمایه سازی خواهد شد 800 هزار مقاله باشد که این رقم به یک میلیون رسید و این تعداد مقاله با متن کامل در 1030 کتابخانه کشور قرار گرفت.

وي تأكيد كرد كه تاكنون نرم‌افزار نمايه‌ي نشريات كشور تنها در اختيار كتابخانه‌هاي عمومي قرار مي‌گرفت؛ اما از اين پس، كتابخانه‌هاي مشاركتي هم كه شرايط لازم را داشته باشند، تجهيز خواهند شد.

واعظي یادآور شد: اين نرم‌افزار به اعضاي كتابخانه‌ها این امکان را می دهد که علاوه بر جستجو، مقالات مرتبط با موضوع را كه تا ماه قبل به نمايه اضافه شده است، ببينند.

دبيركل نهاد كتابخانه‌ي عمومي كشور تلاش‌هاي اين نهاد را در جهت فرمايشات مقام معظم رهبري دانست و تصريح كرد: مقام معظم رهبري دهه‌ي چهارم انقلاب را دهه‌ي «عدالت و پيشرفت» نام گذاشته‌اند و امسال نيز توسط ايشان، سال «همت مضاعف و كار مضاعف» نام گرفته است. همچنين در سخنراني فروردين‌ماه، ايشان هفت محور را مشخص كردند كه محور پنجم آن، توسعه‌ي علمي و افزايش كتاب‌خواني بود. در نتيجه، همكاران ما در نهاد كتابخانه‌ي عمومي تلاش كردند فرمايشات ايشان را در حوزه‌ي نمايه‌سازي نشريات عملياتي كنند.

او به اهداف نهاد كتابخانه‌ها براي سال 1404 اشاره كرد و گفت: ما براي سال 1404 پيش‌بيني كرده‌ايم كه از لحاظ سرانه‌ي مطالعه، منابع كتابخانه‌يي، فضاي كتابخانه‌يي و تعداد اعضاي كتابخانه‌يي جزو 15 كشور برتر دنيا باشيم و در منطقه‌ نيز به كشور اول تبديل شويم.

واعظي همچنين گفت: اكنون در بخش نشريات كه جزو منابع محسوب مي‌شود، تقريبا جز كشورهاي برتر دنيا هستيم و در منطقه نيز اصلا چنين چيزي وجود ندارد.

وی در ادامه بیان كرد: در بحث منابع كتابي با اهداف خود فاصله‌ي زيادي داريم. اكنون 20 ميليون جلد كتاب يعني براي هر ايراني، سه‌دهم جلد كتاب اختصاص داده شده است كه اين رقم بايد به 280 ميليون جلد يعني چهار جلد كتاب براي هر نفر برسد.

واعظي اذعان كرد: اگر بتوانيم هر سال 40 ميليون تومان براي خريد كتاب اختصاص دهيم، تا سال 1404 مي‌توانيم در منطقه‌ اول و در جهان جزو 15 كشور برتر دنيا باشيم.

همچنين چاكري، معاون توسعه‌ي كتابخانه‌ها و كتاب‌خواني، در اين نشست، از نمايه‌سازي همه‌ي نشريات فعال خبر داد و افزود: همه‌ي نشرياتي كه در كشور مجوز چاپ دارند، نمايه‌سازي مي‌شوند و هيچ‌گونه مميزي براي نمايه‌سازي آن‌ها وجود ندارد.

محمدرضا اخضريان كاشاني، مديرعامل مؤسسه‌ي نمايه، نيز از نمايه‌سازي بيش از 1500 نشريه‌ي روزانه، هفتگي، فصلنامه، دوفصلنامه و سالانه در كشور خبر داد و يادآور شد: سه روزنامه‌ي كيهان، اطلاعات و جمهوري اسلامي از سال 57 تاكنون و به صورت صد‌درصد نمايه‌سازي شده‌اند.

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: