کد خبر: 31765
تاریخ انتشار: سه شنبه, 30 آبان 1396 - 09:08

داخلی

»

اخبار کتاب

بررسی «دستنامه نسخه شناسی نسخه های  به خط عربی» در سرای اهل قلم

منبع : لیزنا
کتاب«دستنامه نسخه شناسی نسخه های  به خط عربی» نوشته فرانسوا دروش، امروز (30 آبان ماه) در سرای اهل قلم خانه کتاب معرفی و بررسی می شود.
بررسی «دستنامه نسخه شناسی نسخه های  به خط عربی» در سرای اهل قلم

به گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی خانه کتاب، نشست بررسی و معرفی کتاب «دستنامه نسخه شناسی نسخه های  به خط عربی» ترجمه سید محمد حسین مرعشی  امروز (30 آبان ماه) با حضور مترجم اثر، بهروز ایمانی و احسان الله شکراللهی در سرای اهل قلم برگزار می شود.

کتاب حاضر که دارای یک مقدمه و یازده فصل است، پژوهشی است در عناصر اصلی نسخه های نگاشته شده به خط عربی. نسخه شناسی متون اسلامی، آن گونه که در این کتاب آمده گرایشی در دانش نسخه شناسی است که پس از نسخه شناسی متون یونانی و لاتینی پدید آمده و به زعم برخی پژوهشگران، سال 1986 میلادی، سال آغاز این رسته از مطالعات – یعنی نسخه شناسی دست نوشته های به خط عربی – بوده است.  در این سال اولین همایش نسخه شناسی دست نویس های خاور میانه به دبیری فرانسوا دروش، نسخه شناس معروف فرانسوی در استانبول برگزار شد. او به هنگام ارائۀ مقالۀ خود در دومین اجلاس بنیاد میراث اسلامی الفرقان (دسامبر 1993 میلادی) خبر از نگارش کتابی در زمینۀ نسخه شناسی داد. این کتاب با عنوان دستنامه نسخه‌ شناسی نسخه‌ های به خط عربی در سال 2000 میلادی به زبان فرانسوی انتشار یافت.

این اثر هم اکنون پس از گذشت 16 سال از انتشار ، همچنان تنها متن آموزشی نسخه شناسی است که در کشورهای مختلف تدریس می شود و به تازگی ترجمه ای از آن به زبان فارسی برای رفع نیاز دانشوران و علاقه مندان این حوزه فراهم آمده است.

علاقمندان برای حضور در نشست بررسی و معرفی کتاب «دستنامه نسخه شناسی نسخه های  به خط عربی» می توانند امروز ساعت 16 تا 18 به سراي اهل قلم واقع در خيابان برادران مظفر جنوبي، كوچه خواجه نصير شماره دو مراجعه كنند.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: