کد خبر: 27218
تاریخ انتشار: شنبه, 16 بهمن 1395 - 10:41

داخلی

»

اخبار کتاب

رونمایی از کتاب «حمله حیدری» با در نمایشگاه کتاب کاشان

منبع : لیزنا
از کتاب «حمله حیدری با نگاهی به منظومه‌های دینی» تألیف سید مرتضی طاهری برزکی با مقدمه اصغر دادبه در دومین نمایشگاه سراسری کتاب کاشان طی آئینی رونمایی شد.
رونمایی از کتاب «حمله حیدری» با در نمایشگاه کتاب کاشان

به گزارش لیزنا، بر اساس اعلام روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، کتاب حمله حیدری در چهار فصل تحت عنوان «درآمدی بر حماسه‌‌سرایی فارسی‌(کلیات)»، «رویکرد شاعران از سرودن حماسه ملی به حماسه دینی»، «امام‌علی علیه‌السلام درون‌مایه حماسه‌های دینی» و «حمله حیدری و شاعران حمله سرا» نوشته شده است.

اصغر دادبه، چهره ماندگار ادب ایران و رئیس بخش ادبیات دائره‌المعارف بزرگ اسلامی در مراسم رونمایی ازاین کتاب اظهارداشت: به گفته مولوی تاریخ ایران دو بخش دارد، بخشی که نماد رستم دستان است و بخشی نیز شیرخدا علی (ع) و این دوبخش در شکل گیری هویت ملی ما بسیار جدی و موثر بوده است.

وی افزود: در سده چهارم هجری که دوره شکوه فرهنگی دوران اسلامی بوده هویت خود را بازسازی کردیم و نقش مهم فردوسی این جا آشکار شد، چراکه با به میدان آمدن فردوسی این هویت شکل گرفت.

به گفته این چهره ماندگار ادبیات، شعر فردوسی مهم ترین تعریفی است که از اسطوره می توان ارایه کرد، فردوسی انگشت روی مهم ترین مساله یعنی هویت ملی گذاشت، تمام مبانی حکمت را در شاهنامه او می‌بینیم.

دادبه تاکید کرد: تمام حرفهایی که امروزی‌ها می‌زنند و ما فکر می‌کنیم تازه است در جهان، همه توسط بزرگان ما زده شده است، به کل شاهنامه که بنگریم تاریخ و ادب و حکمت و اساتیدمان همه هستند، فردوسی با تعین و تشخص و هویت بخشیدن به همه و طرح «من» یا  «خود» ملی و جمعی همه را ریزه‌خوار خوان خود کرده است.

به گفته دادبه لفظ ایران بیش از دوهزار بار در شاهنامه بکار رفته، فردوسی زبان ملت و خود ملی و من جمعی یا همان جوهره ملیت را در کار خود حضور و تشخص و تعین بخشیده است.

وی گفت: فردوسی پیامبر سخن است و کلامش تا امروز جریان و حضور مستقیم و غیر مستقیم دارد، در بیشتر آبادی‌های ایران هم اکنون شاهنامه خوانی رواج دارد و برخی بی لطفی‌ها و بی مزگی‌ها نیز نتوانسته هیچ خللی وارد کند.

دادبه افزود: در دوره سبک عراقی نیز حکمت ملی حضور پیدا کرد، عرفان و اشراق این دوره بعد دیگر حکمت ملی است و این است که از قرن هفتم و هشتم قصه مدح آغاز می‌شود و شعرای اهل تسنن و تشیع شروع به سرودن شعر در منقبت ائمه(ع)، به دلیل سقوط خلافت بغداد می‌نمایند.

وی به حضور «من» ملی در همه این صحنه و پیوند با حکمت ملی نیز اشاره و تاکید کرد: در تمام این عرصه‌ها ولی نعمت، فردوسی است و هیچ رسانه‌ای هم مبلغش نبوده و حتی بر علیه او نیز تلاش کرده‌اند، اما همچنان او حضور دارد چون ما هستیم و در تمام منظومه‌ها این من ملی حضور دارد.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: