کد خبر: 31475
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 17 آبان 1396 - 10:08

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

ستاد خبری ۲۵

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان برنامه این استان در هفته کتاب را تبیین کرد

منبع : لیزنا
 محمد رضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان برنامه های این استان در هفته کتاب و وضعیت حوزه کتاب و نشر کرمان را تبیین کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان برنامه این استان در هفته کتاب را تبیین کرد

به گزارش لیزنا (ستاد خبری بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران)، محمد رضا علیزاده، روز سه شنبه در نشست خبری بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این که بیست و پنجمین هفته کتاب از ۲۰ تا ۲۶ آبانماه است، گفت: هفته کتاب فرصت مناسبی در ترویج و تشویق کتابخوانی بین اقشار مختلف به خصوص خانواده ها، کودکان و نوجوانان است و نقش موثری در ترویج کتاب خوانی و ارتقاء سطح سرانه مطالعه کشور دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان تصریح کرد: امر کتابخوانی منوط به چند دستگاه خاص نیست بلکه همه دستگاه ها باید در کنار هم قرار گیرند تا در راستای ترویج فرهنگ کتاب خوانی کوشش کنند تا زمینه برای سوق دادن مردم به کتابخوانی با تشکیل نهادها و انجمن های مردمی کتابخوانی ایجاد شود.

وی با بیان این که باید از ظرفیت های مردمی در هفته کتابخوانی در ترویج فرهنگ کتابخوانی استفاده کرد، افزود: شعار بیست و پنجمین هفته کتاب «آیند روشن با خانواده کتاب خوان «است.

او با اشاره به عنوان روز های در هفته کتاب، اظهار کرد: ۲۰  آبان ماه  به نام کتاب اهالی قلم و رسانه، ۲۱ آبان ماه کتاب فضای مجازی و زبان دیجیتالی، ۲۲ آبان ماه  کتاب جامعه دانشگاهی،   ۲۳ آبان ماه کتاب کودک و نوجوان و خانواده، ۲۴ آبان ماه کتاب دار و کتابخوانی، ۲۵ آبان ماه کتاب ناشران و اقتصاد مقاومتی و ۲۶ آبان ماه به نام کتاب حیات طیبه و انقلاب اسلامی نام گذاری شده است.

علیزاده عنوان کرد: ۲۰ دستگاه اجرایی در استان کرمان برنامه خود را با حدود ۱۵۰ عنوان اجرایی خواهند کرد که نصب بنر بر سر در ادارات با عنوان کتابخوانی و معرفی تازه های نشر از جمله این اقدامات خواهد بود.

وی با تاکید به اینکه افزایش سطح مطالعه کشور باعث کاهش آسیب های اجتماعی می شود، گفت: باید همه حوزه و اقشار ما را در ارتقاء سطح مطالعه در جامعه استان کرمان یاری کنند.

علیزاده در مورد وضعیت چاپ و نشر کتاب در ۱۶ شهرستان شمالی استان کرمان در شش ماهه سال ۱۳۹۶ بیان داشت: ۱۶۹ عنوان کتاب در ۱۳۲ هزار شماره به چاپ رسیده است و در مجموع ۱۶۷ ناشر فعال  در کل استان داریم که ۱۶ نفر از آنها را  زن و ۵۱ نفرمرد تشکیل می دهد و این در حالی است که ۱۴ ناشر در شهرستان ها و ۵۳ ناشر در مرکز استان وجود دارد.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ۲۰۱ مولف در استان وجود دارد که تعداد ۷۸ نفر زن و ۱۲۳ مولف مرد هستند و این در حالی است که ۹۸ مرکز فروش کتاب و ۱۸۳ چاپخانه فعال در سطح استان کرمان وجود دارد.

وی با بیان اینکه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای ترویج امر کتاب و کتابخوانی در سه حوزه نظارتی، تبلیغی و ترویجی در طول سال مشغول به کار است، افزود: در حوزه فعالیت های نظارتی و حاکمیتی که از وظایف ذاتی این اداره است، صدور پروانه نشر برای ناشران، مجوز انتشاراتی، صدور کارت اهل قلم برای نویسندگان از طریق سایت خانه کتاب، خرید کتاب از ناشران و برپایی نمایشگاه های کتاب در طول سال به صورت مستمر از اقدامات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این زمینه است.

علیزاده ادامه داد: پرداخت یارانه نشر و ارائه تسهیلات برای نوسازی و تجهیز کتاب فروشی ها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان از دیگر اقدامات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی است.

وی با اشاره به اقدامات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه تبلیغی در هفته کتاب، گفت: در این هفته از کسانی که در حوزه ترویج کتابخوانی نقش داشته اند، تقدیر می شود.

او با اشاره به فعالیت های ترویجی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، گفت: فعالیت های ترویجی مهم ترین فعالیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این در حالی است که امسال چهارمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران را داریم در این راستا فراخوان کشوری ابلاغ شده است که باید تا ۲۰ آذر ماه ۹۶ با توجه به اقدامات زیربنایی هر شهر در ترویج امر کتاب و کتابخوانی کاندید شهر را انتخاب کنیم.

وی چهارمین جشنواره کتاب روستا و عشایر را یکی دیگر از برنامه ترویجی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و اظهار کرد: این جشنواره متناسب با نیازهای مردم روستا با محوریت دهیاری ها برگزار خواهد شد.

علیزاده با تاکید به لزوم ترویج کتابخوانی در بین کودکان و نونهالان، افزود: دوشنبه های کتابخوانی در مهدهای استان کرمان با کمک بهزیستی در راستای تشویق کودکان و نونهالان به کتابخوانی خواهیم داشت.

وی یادآور شد: ایجاد باشگاه های کتابخوانی یک رویداد بسیار خوب در استان کرمان است و این در حالی است که ۲۲۰ باشگاه در شهرستان کرمان، ۱۳ باشگاه در رفسنجان و ۱۱ باشگاه در بم وجود دارد که می تواند ارتباط خوبی با گروه های سنی متفاوت ایجاد کند.

محمد جواد حسین زاده مدیر کل امور کتابخانه های عمومی استان کرمان گفت:سال گذشته بیش از ٢ میلیون و ٩٠٠هزار مراجعه به کتابخانه های استان داشتیم

وی ادامه داد: در سال گذشته  بیش از یک میلیون و ٤٠٠ هزار کتاب به امانت رفته و ما بیشتر دنبال آن هستیم فضای کتابخانه ها به سمتی برود که کارکرد آنها بیشتر فرهنگی باشد و به همین دلیل فعالیت های متنوع و ابتکاری ایجاد کردیم.

حسین زاده افزود: در این راستا بخش کودک در همه کتابخانه های استان فعال شده و بیش از ١٠٠ هزار جلد کتاب در این زمینه در کتابخانه ها وجود دارد و بخش های کتب دفاع مقدس و شهدا، کتب کرمانشناسی و غیره را نیز در کتابخانه های استان دایر کردیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمان بیان کرد: کتابخانه نابینایان استان هم که از قبل وجود داشته با کمک شرکت سامسونگ بازسازی و نوسازی شده است و کتابخانه دیجیتال نابینایان طی یک ماه آینده راه اندازی می شود.

وی با اشاره به کمک های خیرین در ساخت کتابخانه تصریح کرد: ٣٠ باب کتابخانه در استان با ١٧ هزارمتر مربع وجود دارد که با مشارکت خیرین ساخته شده و بعضی از این کتابخانه ها زمین کشاورزی نیز پیوست آن شده است.

وی افزود: بیش از ٥٠٠ عنوان فعالیت و ٣٠٠ نشست کتابخوان در سطح استان در هفته کتاب برگزار می شود و مسابقات نقاشی با موضوع کتاب، جلسات جمع خوانی کتاب، مسابقات کتابخوانی، نمایشگاه بازنمایی کتاب های جدید، نذر کتاب، عضویت رایگان از جمله برنامه های هفته کتاب است.

حسین زاده با بیان این که نذر کتاب را در استان کرمان داریم گفت: بیش از ٢٠ هزار جلد کتاب توسط مردم به کتابخانه های عمومی استان اهدا شده و امسال نیز برنامه نذر کتاب را داریم.

وی بیان کرد:٣٠٠ هزار جلد کتاب سال گذشته برای ایستگاه های مطالعه توزیع شده و استقبال خیلی خوبی هم انجام گرفته و اصحاب رسانه می توانند در ترویج کتابخوانی کمک جدی بکنند.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: