کد خبر: 50839
تاریخ انتشار: سه‌شنبه, 01 اردیبهشت 1405 - 13:18

داخلی

»

کتابخانه ملی

حمله به نهادهای فرهنگی تهدیدی برای میراث مشترک بشریت است

منبع : لیزنا
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با ارسال نامه‌ای به نهادهای معتبر فرهنگی و کتابداری جهان، ضمن ابراز نگرانی نسبت به آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌های علمی و فرهنگی کشور، خواستار اتخاذ موضعی روشن و مسئولانه از سوی جامعه بین‌المللی در قبال حملات به ایران شد.
حمله به نهادهای فرهنگی تهدیدی برای میراث مشترک بشریت است

به گزارش لیزنا، در این نامه که خطاب به نهادهایی همچون فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و مؤسسات کتابداری، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، شورای جهانی آرشیو، مرکز بین‌المللی  ISSN، دبیرخانه کتابخانه‌های ملی کشورهای عضو اکو و نمایندگان بریکس ارسال شده، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نسبت به پیامدهای انسانی و فرهنگی حملات اخیر آمریکا و اسرائیل به ایران هشدار داده و بر ضرورت توجه فوری نهادهای بین‌المللی تأکید کرده است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بخشی از این نامه با اشاره به ابعاد این رخدادها تصریح کرده است: حمله به نهادهای فرهنگی، علمی و تاریخی، از جمله کتابخانه‌ها، مدارس، موزه‌ها و مراکز پژوهشی، نقض آشکار حقوق فرهنگی ملت‌ها و تهدیدی برای میراث مشترک بشریت محسوب می‌شود.

در این مکاتبه همچنین به جان‌باختن ۱۸۰ کودک در شهر میناب اشاره شده و این واقعه به‌عنوان یکی از تلخ‌ترین پیامدهای انسانی این حملات مورد تأکید قرار گرفته است.

امیرخانی در ادامه با اشاره به آسیب‌های واردشده به برخی آثار و مراکز مهم فرهنگی و تاریخی، از جمله کاخ گلستان، میدان نقش جهان، کاخ عالی‌قاپو، سی‌وسه‌پل و بازار بزرگ تهران، این رخدادها را تهدیدی جدی برای میراث فرهنگی و دسترسی عمومی به دانش دانسته است.

وی در پایان از این نهادهای بین‌المللی خواسته است با اتخاذ موضعی صریح و مسئولانه، ضمن انعکاس نگرانی جامعه علمی و فرهنگی ایران در سطح جهانی، در پاسداری از میراث فرهنگی و تقویت دسترسی به دانش و اطلاعات نقش فعال‌تری ایفا کنند.