کد خبر: 49727
تاریخ انتشار: سه شنبه, 24 ارديبهشت 1404 - 07:49

داخلی

»

کتابخانه‌های عمومی

«همیار کتاب» حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی را فراهم می‌کند

منبع : لیزنا
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از سه سامانه فناورانه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سامانه «همیار کتاب» را یک کار قابل‌توجه و مهم دانست و گفت: «همیار کتاب» کمک می‌کند که ما بتوانیم حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی را به‌وجود بیاوریم.
«همیار کتاب» حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی را فراهم می‌کند

به گزارش لیزنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از سه سامانه فناورانه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: سامانه‌هایی که امروز رونمایی شدند، در سه حوزه بودند. بخش «آمایش سرزمینی»، در حوزه مدیریتی نهاد کتابخانه‌ها بود که حتما چنین سامانه‌هایی به یک مدیریت علمی کمک می‌کنند. شما هر مقدار بتوانید از فناوری استفاده بیشتری داشته باشید، مدیریت علمی قابل اعتمادتری پدید می‌آید. اینکه شما بتوانید تراکم جمعیتی، تراکم مکانی و فاصله‌اش را از جاهای دیگر ببینید، طبعا به مدیریت علمی‌تر بر نهاد کتابخانه‌ها کمک می‌کند.

وی افزود: بخش دوم «اهدانش»، به نحوی کمک می‌کند به کسانی که می‌خواهند در حوزه تأمین لوازم و تجهیزات فیزیکی و فناورانه کتابخانه‌ها مشارکت کنند، از این جهت که می‌توانند با اعتماد بیشتر و سلیقه شخصی کمک کنند. اما کار قابل‌توجه و مهم، «همیار کتاب» است که مراحل اولیه را طی می‌کند. هر مقدار بتوانیم در کتابخانه‌ها از طریق فناوری این حس را به‌وجود بیاوریم که کسانی که به کتابخانه مراجعه می‌کنند، کمک‌های جانبی برایشان پدید می‌آید که به شکل شخصی برایش پدید نمی‌آید، این، یک حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی ایجاد می‌کند. «همیار کتاب» که در قدم‌های اولیه است، کمک می‌کند که ما بتوانیم حس تعلق به کتابخانه و کتابخوانی را به‌وجود بیاوریم.

صالحی در حاشیه این مراسم طی گفت و گویی درباره اثربخشی کتابخانه‌های سیار نهاد کتابخانه‌ها بر مناطقی محروم کشور، گفت: این کتابخانه‌ها فرصتی برای گسترش فضای کتاب به مناطقی هستند که تردد در آن‌ها سخت و استقرار در آن‌ها هزینه‌بر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: به نظر می‌آید بخشی از عدالت اجتماعی در حوزه فرهنگ را می‌توانند کتابخانه‌های سیار ایجاد کنند.

او درباره توسعه بیشتر کتابخانه‌های سیار توضیح داد:  اگر مجموعه‌هایی که در حوزه‌های مربوط به سرزمین کتاب و فرهنگ کار می‌کنند، همکاری‌های بیشتری داشته باشند، کتابخانه‌های سیار توسعه خوبی می‌گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: البته خیرین هم می‌توانند اثربخش باشند. می‌توان در این راستا کاری روشن، جمع‌وجور و مشخص انجام داد. همه آن‌هایی که می‌خواهند فرهنگ مکتوب در ایران توسعه پیدا کند می‌توانند به توسعه کتابخانه‌های سیار کمک کنند.