کد خبر: 21438
تاریخ انتشار: دوشنبه, 27 مهر 1394 - 10:05

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

نگهداری یکصد هزار سند تصویری در مرکز اسناد آستان قدس

   با جذب افزون بر يک هزار و 300 سند تصويري از طريق اهداء، خريداري و توليد، در نيمه نخست سال جاري، در مرکز اسناد آستان قدس رضوی، شمار اسناد تصويري  موجود در اين مرکز اعم از عکس، اسلايد، نگاتيو، کنتاکت و فايل ديجيتالي به يکصد هزار رسيد.
نگهداری یکصد هزار سند تصویری در مرکز اسناد آستان قدس

 

به گزارش لیزنا، کارشناس مسئول بخش تاریخ شفاهی مرکز اسناد سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان ‌قدس ‌رضوی ، اعلام کرد: «در شش ماه نخست سال 1394، افزون بر يک هزار و 300 سند تصويري شامل عکس، نگاتیو، اسلاید، کنتاکت و فایل دیجیتالی از طريق اهدا، خريداري و توليد جذب اين مجموعه شده است که با اين تعداد، شمار اسناد تصويري اين مرکز به يکصد هزار رسيد».

 

محمد نظرزاده توضيح داد: «در اين ميان، بيش از يکصد فايل ديجيتالي، مربوط به توليد اسناد تصویری از بافت قدیم مشهد است که توسط مرکز اسناد و با همکاري بخش تاریخ شفاهی اين مرکز توليد شده است».

 

وي عنوان کرد: «این مرکز با بیش از 14 هزار ساعت مصاحبۀ شفاهی در ارتباط با مشهد و تاریخ آستان قدس رضوی، بزرگترین آرشیو تاریخ شفاهی شهری را در سطح خاورمیانه در اختیار دارد».

 

نظرزاده به اسناد ديداري و شنيداري اين مجموعه اشاره کرد و افزود: «همچنين، بيش از يکصد و 70 ساعت و افزون بر يکصد و 60 حلقه سند ديداري و شنيداري در سال جديد جذب اين مرکز شده است».

 

 وي با اعلام اينکه تصاوير، نقش به سزايي در شناخت تاريخ سياسي و اجتماعي گذشته دارد، عکس‌هاي موجود در اين مرکز را در موضوعات گوناگوني دانست و يادآور شد: «موضوع حدود 25 هزار قطعه از اين عکس‌ها به نوعي با آستان قدس و حرم مطهر رضوي در ارتباط است که برگزاري اعياد و جشن‌هاي ميلاد، مراسم باشکوه نخستين خط لوله‌کشي آب شهر مشهد به مسجد گوهرشاد در سال 1323 قمري، واقعه به توپ بستن حرم مطهر امام رضا عليه‌السلام در سال 1330 قمري توسط روس‌ها، ساخت و سازهاي حرم مطهر و توسعه اماکن متبرکه رضوي از دوران پهلوي اول تاکنون و تعويض ضريح فولادي حرم امام رضا عليه‌السلام با حضور محمد مهران (توليت وقت) و رجال آستان قدس رضوي در سال 1338 شمسي، از جمله اين عکس‌هاست».

 

کارشناس مسئول بخش تاریخ شفاهی مرکز اسناد این سازمان، با بیان اینکه سالانه حدود پنج هزار نفر برای استفاده از اسناد مکتوب و غیر مکتوب، به این مرکز مراجعه می‌کنند، به اسناد دیجیتال‌شده اشاره کرد و گفت: «در راستای ارائه خدمات مطالعاتی به محققان و دانش‌پژوهان، در حال حاضر اسناد دیجیتالی این مرکز، از مرز 3 میلیون و 348 هزار برگ گذشته است که شامل اسناد تاریخی،‌ عکس، ‌نقشه و پایان‌نامه است».

 

 نظرزاده در پایان گفت: «اسناد موجود در این مرکز، دارای تاریخی پانصدساله است و در این میان، اسنادی از دوره افشاریه، قاجاریه و مجموعه‌ای ۶۹ هزارصفحه‌ای از اسناد دوره صفویه وجود دارد که بیشترین اسناد مربوط به دوره صفویه در سطح جهان بوده و به عنوان میراث معنوی یونسکو ثبت جهانی شده است.»

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: