کد خبر: 9790
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 01 شهریور 1391 - 13:57

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه و کتابداری

حضور ایران در سواربیکا جالب و چشمگیر است

  دیوید لیچ دبیرکل شورای جهانی آرشیو(ایکا) در دیدار دکتر اسحق صلاحی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: حضور ایران در شورای جهانی آرشیو شعبه جنوب و غرب آسیا(سواربیکا) جالب و چشمگیر است.

 

به گزارش لیزنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد وکتابخانه ملی، لیچ در این دیدار که در حاشیه کنفرانس بین المللی اجلاس جهانی آرشیو(ایکا) در بریسبن صورت گرفت، از اقدامات ویژه ایران در خصوص برگزاری دوره های آموزشی رایگان به کشورهای آسیایی تشکر و اظهار امیدواری کرد: با حضور ایران در آینده نزدیک، سواربیکا قدرت بیشتری پیدا کند.

وی هم چنین از برنامه های توسعه علوم آرشیوی در ایران حمایت کرد و قول داد: در اجلاس هندوستان، فهرست کمک ها به سواربیکا و ایران را برای فعال کردن کشورهای منطقه اعلام کند.

دبیر کل شورای جهانی آرشیو در این دیدار هم چنین ابراز تمایل کرد: با سفر به ایران از نزدیک با کتابخانه ملی ایران و فعالیت های آن آشنا شود.

دکتر صلاحی نیز با تشکر از مدیریت لیچ در برگزاری اجلاس ایکا گفت: رشد فعالیت های آرشیوی ایران چشمگیر و رو به پیشرفت است و ما علاقه مندیم حضور فعال تری در برنامه های شورای جهانی آرشیو داشته باشیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی هم چنین با ارائه گزارشی از فعالیت های ایران در سواربیکا، ابراز امیدواری کرد: در اجلاس آتی ایکا و سواربیکا حداقل با ارائه 5 مقاله علمی حضور فعال تری داشته باشد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود ادامه داد: ایران می تواند با حمایت های بیشتر ایکا نقش خود را در منطقه بیشتر کند و به عنوان منشاء آموزش علوم آرشیوی منطقه باشد.

بر اساس اساسنامه شورای جهانی آرشیو، کشورهایی که دارای فرهنگ مشترک و مشابه باشند ، مجاز به تاسیس شعبه منطقه ای آرشیو هستند. شعبه جنوب و غرب آسیا(سواربیکا) نیز با حضور کشورهای منطقه، از سال 1355 فعالیت خود را آغاز و جلسات متعددی را به صورت دوره ای برگزار کرده است.

گفتنی است سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان رئیس سواربیکا با برگزاری دوره های آموزشی مرمت و نگهداری اسناد به صورت رایگان، نقش موثری در نهادینه کردن علوم آرشیوی در سطح منطقه داشته است.

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: