کد خبر: 49770
تاریخ انتشار: یکشنبه, 29 ارديبهشت 1404 - 13:37

داخلی

»

کتاب

یارانه 14 میلیارد تومانی برای تجهیز ۴۳ کتابخانه وزارت علوم

منبع : لیزنا
علیرضا نوری‌زاده مدیر کمیته ناشران خارجی در جمع خبرنگاران درباره تفاهم‌نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزارت علوم  برای تجهیز و تامین کتاب‌های ۴۳ کتابخانه گفت: مجموعا 14 میلیارد و 500 میلیون تومان یارانه برای این منظور درنظر گرفته شد.
یارانه 14 میلیارد تومانی برای تجهیز ۴۳ کتابخانه وزارت علوم

به گزارش لیزنا، علیرضا نوری‌زاده مدیر کمیته ناشران خارجی در جمع خبرنگاران درباره تفاهم‌نامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزارت علوم برای تجهیز و تامین کتاب‌های ۴۳ کتابخانه گفت: در این طرح ابتدا قرار بود 40 درصد سهم کتابخانه دانشگاه، 30 درصد سهم وزارت علوم،20 درصد سهم وزارت ارشاد و 10 درصد سهم ناشر باشد.

 

وی ادامه داد:  با کاهش استقبال، وارد عمل شدیم و با دوستان وزارت علوم صحبت کردیم و قرار شد سهم کتابخونه‌ها را به 10 درصد کاهش می‌دهیم (10 درصد کتابخانه، 10 درصد ناشر، 20 درصد وزارت ارشاد و  70درصد وزارت علوم). فرض کنید، کتابخانه‌ای می‌خواهد یک میلیارد کتاب از بخش ناشران خارجی، کتاب‌های 2023 به بالا را بخرد، کافی است،‌ تنها 100 میلیون تومان پرداخت کند.


نوری‌زاده تصریح کرد:‌ وزارت علوم در ابتدا 7 میلیارد و 500 میلیون تومان، آورده داشت که بعد یک میلیارد هم به آن اضافه کرد. ما هم  6 میلیارد داشتیم که روی هم 13 میلیارد و 500 میلیون تومان می‌شد،‌ 10 درصد هم سهم ناشران بود که حدود یک میلیارد می‌شود. مجموعا 14 میلیارد و 500 میلیون تومان یارانه خرید می‌شود.


نوری‌زاده گفت: با چنین حمایت‌هایی فضای مثبتی در بخش ناشران خارجی باز شده است و اگر این فضا ادامه‌دار باشد، سال آینده ناشران واقعی بیشتری در نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا برنامه‌ای برای اینکه وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد نیز سهمی در تأمین منابع داشته باشد، دارند یا نه گفت: باید شما دوستان رسانه، مطالبه‌گر باشید. همچنین باید کمیته ناشران خارجی، بعد از نمایشگاه حتماً شروع به کار کند.  اگر این اتفاقی بیافتد، با گروه‌های داخلی رایزنی می‌کنیم تا دوستان حوزه‌های دیگر  چطور می‌تواند، سهیم باشند. اگر فرصت باشد با دانشگاه علوم پزشکی رایزنی می‌کنیم.

 

منابع در ایران کم است و ناشران خارجی  اعلام آمادگی کردند اگر شرایط مثل وزارت علوم باشد، حاضریم کتاب بیاوریم. اگر دانشگاه آزاد بتواند در این زمینه ورود کند، قطعاً ارشاد هم همکاری خواهد کرد. اگر در یک دوره یک ساله تلاش کنیم، مطمئن باشید شرایط بخش خارجی روز به روز بهتر خواهد شد.

 

مدیر کمیته ناشران خارجی با بیان این مطلب که کاهش سهم کتابخانه‌های دانشگاه‌ها اخیراً‌ اجرایی شده است،‌ افزود: دانشگاه‌هایی که قصد خرید کتاب دارند،‌ می‌توانند پس از نمایشگاه با مراجعه به  اداره مجامع و تشکل‌های فرهنگی واقع در ساختمان فجر در خیابان قائم‌مقام فراهانی آثار مورد نظر خود را خریداری کنند.

 

وی تصریح کرد: کتاب‌های ناشران خارجی پس از نمایشگاه هم‌چنان موجود است و فهرست نیز از کتابخانه‌ها دریافت شده است، فضایی را در سالن فجر برای‌ کتابخانه‌های دانشگاه‌ها  فراهم می‌کنیم با پست نیز برای ارسال بسته‌ها هماهنگ کردیم. باید این نکته را یادآور شوم که کتاب‌های خارجی باید حتماً از جهت که افست و اورجینال بودن بررسی شوند. کارشناسان ما در ساختمان فجر مستقر هستند و کارشان را ادامه و کتاب‌ها را به دانشگاه‌ها یا هر جای دیگری پست خواهند کرد.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز و ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) خاتمه یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.