کد خبر: 31618
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 24 آبان 1396 - 20:46

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

ستاد خبری ۲۵

مراسم بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» برگزار شد

منبع : لیزنا
مراسم بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» چهارشنبه ۲۴ آبان ماه برگزار شد و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی شدند.
مراسم بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» برگزار شد

 

به گزارش لیزنا، مراسم بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» چهارشنبه ۲۴ آبان ماه با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی و علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمشید جعفرپور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و مجید غلامی‌جلیسه، دبیر بیست و پنجمین دوره هفته کتاب و جمعی از مدیران و مسئولان فرهنگی و کتابداران در تالار وحدت تهران برگزار شد.

علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور سخنانش را با خواندن این شعر از محسن کاویانی آغاز کرد:

من به پا به پای داغ تو تا صبح بیدارم 

حس می‌کنم مانند شهرت زیر آوارم

با خود نسیم امروز هم آه تو را آورد

اید گلی پژمرده را از خاک بردارم

باید به جای شانه‌های مهربان تو

حالا سرم را روی تلی خاک بگذارم

دارم خجالت می‌کشم از شعرهای خود

ای کاش می‌شد خانه‌ای هر بیت اشعارم

همخاک من سخت است اما اشک جایز نیست

وقتی تو من را داری من هم تو را دارم

وی در ادامه گفت: مراتب تسلیت و تعزیت تمامی کتابداران و کارکنان کتابخانه‌های عمومی کشور را به مناسبت حادثه دردناک جان باختن جمع کثیری از مردم استان‌های غرب کشور خصوصا استان پهلوان‌پرور کرمانشاه را اعلام و از درگاه خداوند متعال برای بازماندگان صبر و اجر و برای درگذشتگان رحمت واسعه الهی را مسالت دارم.

وی افزود: ۲۴ آبان ماه سالروز ارتحال مفسر کبیر قرآن و فیلسوف معاصر حضرت علامه‌طباطبایی که به حق روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار نام گرفته و سپس هفته پیرامون آن به نام هفته کتاب نامیده شده را گرامی می‌دارم و امیدوارم آن علامه فقید و شاگردان برجسته‌اش نظیر استاد شهید مرتضی مطهری سرمشق دانش‌پژوهان و فرهنگیان و اهل قلم و کتابداران این مرزو بوم قرار گیرند.

وی با قدردانی از حضور دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار گفت: از حمایت‌های مداوم ایشان در دوره دولت یازدهم به‌عنوان شخصیت فرهنگی حقیقی در هیات امنای کتابخانه‌های عمومی کشور و هم در دولت دوازدهم که در کسوت وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ریاست هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را بر عهده دارند از برنامه‌های نهاد و تلاش برای رفع مشکلات کتابخانه‌ها و کتابداران سپاسگزاری کنم.

مختارپور در ادامه افزود: کتابداران و کارکنان کتابخانه‌های عمومی کشور در دوره اخیر به روشنی نشان دادند که در صورت اعتماد و احترام مسئولین به آنان و گوش فرا دادن به نظرات و خواسته‌های ایشان و مشارکت دادن آنها در برنامه‌های فرهنگی و آموزشی و مجموعه‌سازی و دیگر مسائل کتابخانه‌های عمومی جلوه‌های باشکوه و درخشانی از تلاش و همت مضاعف خود را در کتابخانه‌های روستایی و شهری و سیار در همه شهرها و روستاها به ظهور و بروز می‌رسانند.

وی تصریح کرد: از تمامی معاونین، مشاوران، مدیران کل، کارشناسان و دیگر افرادی که در بهبود شرایط معشیتی و رفاهی کتابداران و کارکنان، تعمیر، تجهیز و تامین منابع گوناگون کتابخانه‌های عمومی کشور نقش بسزایی ایفا کردند قدردانی می‌کنم و امیدوارم شما کتابداران گرامی همچون گذشته با خلاقیت و ابتکار در تلاش ارزشمند خود در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارائه خدمات کتابخانه‌ای کوشا و موفق باشید.

دبیرکل نهاد تأکید کرد: فعالیت‌های فرهنگی از آن نوع اقداماتی نیست که بلافاصله آثار خود را نشان دهد و به کمال رسیدن میوه این کوشش‌ها نیازمند حوصله و صرف دقت و زمان کافی و متناسب با هر مخاطب است. هر روز که صدها تصویر از حضور کودکان و نوجوانان در کتابخانه‌های مختلف سراسر کشور را مشاهده می‌کنم خدا را شکر می‌کنم که به ما کتابداران توفیق خدمت به پاک‌ترین افراد و اقشار جامعه یعنی کودکان و نوجوانان عطا کرده است.

وی در پایان گفت: مطمئن باشید کودکانی که امروز در بخش کودکان کتابخانه‌ها شادمانه حضور دارند بزرگ زنان و بزرگ مردان آینده این سرزمین خواهند بود و تمامی تلاش‌های شما کتابداران بر جریده عالم ثبت خواهد شد و بدانید که به قول حضرت مولوی: هر که را همت عالی بود و فکر بلند/ دان که آن همت عالی اثر همت توست.

  کتابخوانان حرفه‌ای از خانواده‌هایی کتابدوست برخاسته‌اند

 جمشید جعفرپور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این مراسم با اشاره به انتخاب شعار بیست و پنجمین دوره هفته کتاب گفت: خانواده محور بودن شعار این دوره از هفته کتاب تمرکز بر نقطه درستی در حوزه کتاب و کتابخوانی بوده، به‌طوری که مطالعات صورت گرفته بر جوامع مختلف نشان داده که کتابخوانان حرفه‌ای از خانواده‌هایی کتابخوان و کتاب‌دوست برخاسته‌اند.

وی افزود: پس از والدین کتابخوان، معلمان کتابخوان و کتاب‌دوست دومین الگویی هستند که می‌توانند کودکان را به مطالعه و کتابخوانی تشویق و ترغیب کنند. معمولا در ایام هفته کتاب نمایشگاه‌های کتاب با تخفیفات ویژه در اکثر مدارس برپا می‌شود. اما معلمان نباید دانش‌آموزان را تنها به خرید کتاب تشویق کنند، بلکه باید به پیوند آنها با کتاب از طریق تشویق به مطالعه اقدام کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به استفاده از فناوری‌های نوین برای ترویج کتابخوانی گفت: فارغ از کتابخوانان حرفه‌ای، باید روش‌های متنوعی را برای ترویج کتاب و کتابخوانی به کار ببندیم. کتاب‌های گویا، کتاب‌های الکترونیک نیز از انواعی هستند که می‌توان در شرایط و موقعیت‌های مختلف از آنها بهره برد.

جمشیدپور با اعلام حمایت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در عرصه کتابخوانی گفت: جناب آقای مختارپور دبیرکل محترم نهاد در جلسات مختلف با کمیسیون فرهنگی گزارش‌های از وضعیت و تنگناهای مالی این نهاد را ارائه کرده‌اند. ما در کمیسیون فرهنگی اعلام می‌کنیم که توان خود را  برای حمایت از این نهاد بر اساس پیشنهادات دولت به کار خواهیم بست.

 وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۸۰ شهر و ۱۳۰۰ روستا فاقد کتابخانه عمومی هستند، در حالی که ظرفیت احداث کتابخانه عمومی را نیز دارند. باید سعی کنیم در کنار تحقق سهم از نیم درصد از درآمد شهرداری‌ها به این نهاد، برای اختصاص بودجه مناسب به فعالیت‌های گسترده فرهنگی نهاد تلاش کنیم. همچنین از پیشنهادهای مسئولان و دستگاه‌های مختلف برای پیشبرد این هدف نیز استقبال می‌کنیم.

در عهد و پیمان خود برای ترویج فضیلت کتابخوانی، ثابت قدم هستیم

محمد اله‌یاری معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد در مراسم بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با اشاره به زلزله اخیر استان کرمانشاه گفت: کتابداران و همکاران کرمانشاهی ما با قلب‌های محزون و روح آزرده‌ی از دست دادن عزیزانشان در زلزله اخیر، خود را به تهران و این اجتماع بزرگ رساندند. به گرمی پذیرایشان هستیم و امیدواریم ابراز همدردی و همراهیمان، ‌ التیام بخش این مصیبت بزرگ باشد.

وی در ادامه با تقدیر از مهمانان حاضر در نشست، با اشاره به تلاش‌های کتابداران در یک سال گذشته و انتخاب کتابداران برتر کشور تأکید کرد: برای برگزاری برنامه‌های گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، ستاد نهاد و ادارات کل استانی زودتر از همیشه و از شهریور ماه سال جاری برنامه‌ریزی خود را شروع کردند که ما حصل آن اجرای بیش از ۹۰۰۰ برنامه فرهنگی و ترویجی در کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور است.

وی افزود: در هر منطقه از کشور عزیزمان که به کتابخانه‌ها در این هفته و هفته آتی مراجعه کنید. رنگین‌کمانی درخشان  و رنگارنگ از برنامه‌های مختلف در برابر چشمانتان چشم نوازی می‌کند. رنگین‌کمانی که درخشش محدود به این روز و این هفته خاص نیست و ارائه خدمات متنوع کتابخانه‌ای و فرهنگی تبدیل به رویه دایمی و جاری کتابداران و کتابخانه‌های عمومی شده است.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد در ادامه با اشاره به اینکه برای سومین سال متوالی در دوره مدیریتی حاضر، فرایند انتخاب کتابداران و کتابخانه‌های برتر به انجام رسید، گفت: واقعیت آن است که انتخاب چند گل از میان هزاران گل این گلستان پر رونق، کاری سخت و دشوار است. گلستانی که باغبانش مهربانانه و متعهدانه همه‌ گل‌های باغش را شایسته تقدیر و برتر می‌داند و علیرغم همه محدودیت‌های مالی، عاشقانه رنج این باغبانی بزرگ را به جان خریده و همه لحظات عمرش در این سه سال و اندی صرف نگهداشت و محافظت از گلهایش کرده است.

وی افزود: ملاک‌های انتخاب کتابداران و کتابخانه‌های برتر سال ۹۶ مورد ارزیابی و نظرسنجی همه رده‌های  نهاد، اعم از مدیران و کارشناسان و کتابداران قرار گرفت و اجرای مقدمات و پیش نیازهای سال در سه فاز مجزا به مرحله اجرا در آمد. ماحصل تلاش دست کم دو ماهه و همکاری و معاضدت همکاران پر تلاشمان در اداره‌ کل توسعه کتابخانه‌ها و مشارکت‌ها و اداره‌ کل فناوری اطلاعات، طراحی سامانه انتخاب کتابدار بود که از این پس به‌عنوان یک سامانه دائمی در اختیار همکاران در سراسر کشور قرار دارد و به‌صورت روزانه کتابدارن ارجمند خواهند توانست گزارش اقدامات و فعالیت‌های خود را در آن بارگذاری کنند تا در یک بازه زمانی محدود مجبور نباشند حجم وسیعی از اطلاعات و مستندات را ارسال کنند که موجب خستگی و گلایه آنها شود.

اله‌یاری گفت: در این دو ماه، برای سهولت کار کتابداران ارجمند در بارگذاری و ارسال مستندات، راهنماهای تصویری در سامان، و دیگر درگاه‌های نهاد در دسترس کتابدارن قرار گرفت و همکاران ما به بیش از ۴۰۰ سوال آنها از طریق تلفن و مکاتبه الکترونیک پاسخ دادند.

وی با تأکید بر اینکه ملاک‌های انتخاب کتابداران و کتابخانه‌های برتر نیز در اثر مشورت با خود کتابداران و همکاران نهاد دستخوش تغییرات مثبتی شده، افزود: از آن جمله سهم خلاقیت در کارکرد کتابخانه‌ای، سهیم کردن میزان پیشرفت کتابخانه در فرایند خدمات فنی و کتابخانه‌ای و عضو و امانت، توجه بیشتر به فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی کتابخانه‌ای و دریافت نظر اعضاء کتابخانه در خصوص میزان رضایت‌مندی از خدمات دریافت شده، از وزن بیشتری برخوردار شد. همچنین به کمک دو معاونت برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات و نیز معاونت اداری و مالی نهاد، اطلاعات سنوات خدمت همکاران، تحصیلات، ایثارگری و آموزش همکاران از طریق سامانه‌های نهاد اخذ شد و امسال کتابداران عزیز مجبور نبودند این بخش از اطلاعات را مستقیم ارسال کنند. داوری اولیه پرونده‌های واصله به ستاد نهاد در هشت گروه با صرف بیش از ۳۵۰۰ نفر ساعت انجام شد.

وی تصریح کرد: علاوه بر اینکه تعداد ۵۰ نفر از کارشناسان امور کتابخانه‌ها  و ۳۰ نفر از کارشناسان فرهنگی در استان‌ها نیز فرایند بررسی پرونده‌ها در ستادهای استانی را به انجام رساندند.

به گفته اله‌یاری در داوری نهایی نیز، به تدبیر دبیرکل محترم به‌منظور جلوگیری از هرگونه خطای انسانی در ارزیابی‌ها کمیته‌ای ویژه متشکل از معاونین، مشاورین و مدیران عالی نهاد مسئولیت ارزیابی و صحت در انتخاب همکاران برتر را عهده‌دار شدند که طی چند جلسه طولانی تک‌تک پرونده‌های منتخبین را مورد ارزیابی قرار دادند که جا دارد از زحمات این کمیته نیز قدردانی کنم.

معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد در ادامه با اشاره به اینکه در مجموع در این دوره پرونده‌های ۱۳۸۶ کتابخانه نهادی و ۲۳۴۴ کتابدار و مسئول کتابخانه نهادی مورد ارزیابی قرار گرفت، تصریح کرد: در مقایسه با سال گذشته که ۱۷۰۰پرونده از سوی همکاران ارسال شده بود، رشد قابل توجه و اعتماد همکاران به فرایندهای انتخاب نهاد در معرفی شایسته‌ترین‌ها را  نشان می‌دهد و انشاالله امروز تعدادی از شایستگان از میان خانواده بزرگ شایسته کتابداران کتابخانه‌های عمومی در ۱۶ گروه مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی افزود: نکته مهم و پایانی قابل ذکر در خصوص برنامه‌های نهاد به مناسبت گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار سال جاری در سراسر کشور این است که به‌دلیل محدودیت‌های مالی و لزوم رعایت صرفه‌جویی و اصول سال اقتصاد مقاومتی، در هزینه‌های برگزاری کلیه فعالیت‌های نهاد صرفه‌جویی‌های قابل ملاحظه‌ای صورت گرفته و به نحو چشمگیر هزینه‌ها کاهش پیدا کرده است.

اله‌یاری در پایان ضمن تشکر از تلاش‌های همه همکاران در معاونت‌ها و ادارات‌ کل نهاد گفت: در عهد و پیمان خود در تلاش شبانه‌روزی برای ترویج فضیلت کتابخوانی، ثابت قدم و استوار هستیم و امیدواریم که مجموع تلاش‌های همکارانمان در سراسر کشور مورد نظر و عنایت خاصه حضرت حق باشد.

فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی شدند

 اسامی فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی به تفکیک کتابداران نمونه کتابخانه‌های نهادی، کتابخوانان و اعضای نمونه کشوری، کتابخانه‌های نمونه نهادی، کتابخانه‌های برتر مشارکتی، کتابداران برتر کتابخانه‌های مشارکتی، کتابداران فعال در بخش خلاقیت و اقدامات ویژه، کتابخانه‌های نمونه روستایی، مسؤولین نمونه کتابخانه‌های نهادی، کتابخانه فعال در حوزه گروه‌های خاص، کتابداران برتر بخش نابینایان، کتابداران پیشکسوت برتر، خدمتگزاران برتر، کتابداران بازنشسته برتر در یک سال گذشته؛ کتابداران برتر از نظر خدمات کتابخانه‌ای و کتابخانه‌های شایسته تقدیر معرفی و شناخته شدند.

کتابداران نمونه در کتابخانه‌های نهادی

سیما رفیعی، کتابدار کتابخانه عمومی بقیه‌الله بلداجی (چهارمحال و بختیاری)؛ ظریفه قاسم‌پور، کتابدار کتابخانه عمومی پروین اعتصامی گلستان (تهران)؛ سکینه تولایی نصرت‌آبادی، کتابدار کتابخانه عمومی مجتمع فرهنگی و هنری ابرکوه (یزد)؛ زهرا رجایی، کتابدار کتابخانه عمومی علامه میرداماد خمینی‌شهر (اصفهان)؛ نگین روزبهانی، کتابدار کتابخانه عمومی امیرالمؤمنین‌(ع) نهاوند (همدان)؛ فاطمه زارع‌بیدکی، کتابدار کتابخانه عمومی بقیه‌الله مهریز (یزد)؛ آمنه دردانه، کتابدار کتابخانه عمومی کوثر نی‌ریز (فارس)؛ حمیده غلامعلی‌پور، کتابدار کتابخانه عمومی محمد مفیدی‌بافقی بافق (یزد)؛ افسانه مظفری، کتابدار کتابخانه عمومی کوثر نی‌ریز (فارس)؛ صغری رحیمی یامچی، کتابدار کتابخانه عمومی پارک‌شهر مرند (آذربایجان شرقی)؛ گل‌خاتون یزدانی، کتابدار کتابخانه عمومی پیروزی تهران؛ لیلی شبانی، کتابدار کتابخانه عمومی شهید اول کوهبنان (کرمان)؛ مهسا یغمایی، کتابدار کتابخانه مرکزی تبریز؛ سارا ولدی‌خرم، کتابدار کتابخانه مرکزی همدان و فرزانه پرهیزکاری، کتابدار کتابخانه امام خمینی(ره) قزوین به‌عنوان کتابداران نمونه کتابخانه‌های نهادی معرفی شدند.

کتابخوانان و اعضای نمونه کشوری

در بخش کتابخوانان و اعضای نمونه کشوری در گروه سنی خردسال، ماهان علی‌نژاد باقری و مانی علی‌نژاد باقری، اعضای کتابخانه عمومی امیر پازواری بابلسر؛ فاطیما بهلولی، عضو کتابخانه عمومی آل‌یاسین اندیمشک (خوزستان) و نازنین کیانی، عضو کتابخانه عمومی ملاعبدالله بشروی بشرویه (خراسان جنوبی)؛ در گروه سنی کودک، زهرا معصومی مقدم، عضو کتابخانه عمومی شهید حیدری نهاوند (همدان)؛ سیده مهدیس حسینی و نیلوفر بروجردی‌کناری، اعضای کتابخانه عمومی خاتم‌الانبیاء فریدونکنار (مازندران)؛ در گروه سنی نوجوان، نرگس بروجردی‌کناری، عضو کتابخانه عمومی خاتم‌الانبیاء فریدونکنار (مازندران)؛ رقیه صابری‌مهر، عضو کتابخانه عمومی آیت‌الله موسوی قزوین و نجمه امانی، عضو کتابخانه عمومی شهدای چالشتر شهرکرد (چهارمحال و بختیاری)؛ در گروه سنی جوان، علی عباسی، عضو کتابخانه عمومی علم‌الهدی اهرمی تنگستان (بوشهر)؛ لیلا جانجان، عضو کتابخانه عمومی قهرمان پاکب‌ین آورزمان ملایر (همدان) و فاطمه مظفری، عضو کتابخانه عمومی قائمیه اشکنان لامرد (فارس)؛ در بخش بزرگ‌سال نیز فرامرز بروجردی‌کناری و زهرا محمدیان قوانلو، اعضای کتابخانه عمومی خاتم‌الانبیاء فریدونکنار؛ حسن گرمسیری عضو کتابخانه مرکزی خوزستان و بتول نانواکناری، عضو کتابخانه عمومی امیر پازواری بابلسر (مازندران) به‌عنوان کتابخوانان و اعضای نمونه معرفی شدند.

کتابخانه‌های برگزیده نهادی و مشارکتی

در بخش کتابخانه‌های برگزیده کتابخانه عمومی ملاحسینقلی‌شوندی واقع در شهرستان رزن استان همدان؛ کتابخانه عمومی محمد مفیدی‌بافقی واقع در شهرستان بافق استان یزد و کتابخانه عمومی خاتم‌الانبیاء واقع در شهرستان نسیم‌شهر استان تهران به‌عنوان کتابخانه‌های نمونه نهادی و کتابخانه شهید نوژه شهرستان کبودرآهنگ استان همدان، کتابخانه خانه‌جوان شهرستان ارومیه (آذربایجان غربی) و کتابخانه مکتب الرضا(ع) شهرستان اردبیل، به‌عنوان کتابخانه‌های برتر مشارکتی معرفی شدند.

کتابداران برتر کتابخانه‌های مشارکتی

معصومه خورشید، کتابدار کتابخانه حوزه علمیه ثامن‌الحجج(ع) اردبیل؛ عبدالله ملاتبار فیروزجانی، کتابدار کتابخانه امام خمینی(ره) بابل (مازندران) و حمیده نیستانی، کتابدار کتابخانه دانشوران بجنورد (خراسان شمالی) نیز به‌عنوان کتابداران برتر کتابخانه‌های مشارکتی معرفی شدند.

کتابداران فعال در بخش خلاقیت و اقدامات ویژه

در بخش دیگر معرفی برگزیدگان از علی دهقان، کتابدار کتابخانه امام محمدباقر(ع) آبپخش استان بوشهر؛ فاطمه صفرزاده، کتابدار کتابخانه سلمان‌فارسی ایور استان خراسان‌شمالی و فاطمه فرجیان کتابدار کتابخانه حمید باکری سردرود تبریز استان آذربایجان شرقی به‌واسطه خلاقیت و اقدامات ویژه و رضا محمودپور، کارشناس نسخ خطی کتابخانه مرکزی ارومیه تقدیر ویژه شد.

کتابخانه‌های نمونه روستایی

در بخش دیگر کتابخانه عمومی شهدای بنادکوک تفت استان یزد، کتابخانه عمومی امام سجاد اسلام‌آباد ملایر استان همدان و کتابخانه عمومی آیت‌الله حائری‌کرفس رزن استان همدان به‌عنوان کتابخانه‌های نمونه روستایی شناخته شدند.

مسئولان نمونه کتابخانه‌های نهادی

در بخش مسئولان نمونه کتابخانه‌های نهادی حمیده مؤمنی‌فراهانی از کتابخانه شهدای سنجان اراک استان مرکزی؛ الهام فغانی از کتابخانه شهدای باقریه بیرجند استان خراسان جنوبی؛ زهرا شنبدی از کتابخانه فارابی هندیجان استان خوزستان؛ پریسا شاهرخی از کتابخانه امیرالمؤمنین (ع) نهاوند استان همدان؛ مریم خودکار از کتابخانه امیرالمؤمنین (ع) مود استان خراسان جنوبی؛ سمیه مجیدی از کتابخانه کوثر همدان؛ صدیقه جعفرزاده از کتابخانه شهدای گمنام عالیشهر استان بوشهر؛ مجید بیگلری از کتابخانه ملاحسینقلی شوندی رزن استان همدان؛ گلشن صفیان بلداجی از کتابخانه بقیه‌الله بلداجی استان چهارمحال و بختیاری؛ مرضیه قربانی زاده از کتابخانه محمد مفیدی بافقی بافق استان یزد؛ سیده طاهره هاشمی از کتابخانه حضرت خدیجه کبری بیرجند استان خراسان جنوبی؛ مریم بیات از کتابخانه شهید مدنی تویسرکان استان همدان؛ سمانه محسنی‌تکلو از کتابخانه الزهرا حاجی‌آباد استان هرمزگان؛ مهدیه حاجی‌زاده از کتابخانه شهید اول کوهبنان استان کرمان و زهرا صادقی علویجه از کتابخانه فردوسی علویجه استان اصفهان به‌عنوان مسئولان نمونه کتابخانه‌های نهادی در سال ۹۶ معرفی شدند.

کتابخانه فعال در حوزه گروه‌های خاص

کتابخانه مرکزی ارومیه در استان آذربایجان غربی نیز به‌عنوان کتابخانه فعال در حوزه گروه‌های خاص شناخته شد.

کتابداران برتر بخش نابینایان/ پیشکسوتان برتر/ خدمتگزاران برتر

رقیه حسین‌زاده، کتابدار کتابخانه مرکزی ارومیه؛ زهرا خسروی، کتابدار کتابخانه خاتم‌الانبیاء رشت و سجاد فداکار کتابدار کتابخانه مرکزی اردبیل به‌عنوان کتابداران برتر بخش نابینایان معرفی شدند. خدیجه قدس‌الهی از استان یزد، علیمراد افشار از استان همدان و صغری آقابابایی از استان فارس به‌عنوان پیشکسوتان برتر و بهروز سلیم‌زاده از بوکان  (آذربایجان غربی)، فاطمه حیدریان‌کجور از نوشهر (مازندران) و غلامرضا نیکدل‌پاشاکی از نظرآباد (البرز) به‌عنوان خدمتگزار برتر شناخته شدند.

معصومه پورهاشم از خراسان رضوی، فریده رضازاده از استان خوزستان و باقر نوروزی از استان لرستان برگزیدگان بازنشسته در یک سال اخیر شناخته شدند.

کتابدار برتر از نظر خدمات کتابخانه‌ای

در بخش کتابدار برتر از نظر خدمات کتابخانه‌ای علی‌رضا ولی‌الهی، کتابدار کتابخانه شهید باهنر مشهد؛ مجید قدم‌یاری، کتابدار کتابخانه دکتر شریعتی نیشابور و محبوبه مسلمی حقیقی، کتابدار کتابخانه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز معرفی شدند.

کتابخانه‌های شایسته تقدیر

کتابخانه عمومی امام علی‌(ع) خشکبیجار شهرستان رشت (گیلان)، کتابخانه عمومی کودکان یار مهربان شیراز (فارس)، کتابخانه عمومی علامه محمدتقی ایوانکی گرمسار (سمنان) و کتابخانه عمومی علامه‌طباطبایی شهرضا (اصفهان) به‌عنوان کتابخانه‌های شایسته تقدیر معرفی شدند.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: