کد خبر: 27858
تاریخ انتشار: پنج شنبه, 19 اسفند 1395 - 17:06

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

گزارش

انتشار نتایج رتبه بندی موضوعی کیو.اس سال 2017  /حضور هشت دانشگاه ایران در این نظام رتبه بندی

منبع : لیزنا
 محمد جواد دهقانی گفت: رتبه بندی موضوعی کیواس بر اساس شاخص هایی چون بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index صورت می‌پذیرد و این شاخص ها با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، بهترین دانشگاه ها را در هر حوزه شناسایی و معرفی می کنند.
انتشار نتایج رتبه بندی موضوعی کیو.اس سال 2017  /حضور هشت دانشگاه ایران در این نظام رتبه بندی

به گزارش لیزنا، براساس اعلام روابط عمومی و همکاری های علمی بين المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، سرپرست ISC،  محمدجواد دهقانی گفت: رتبه بندی کیو اس یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت می گیرد.کیو اس هرساله با همکاری پایگاه اسکوپوس که یکی از نظام های معتبر استنادی در سطح دنیاست، دانشگاه های برتر جهان را مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می دهد. رتبه بندی موضوعی کیواس بر اساس شاخص هایی چون بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index صورت می­پذیرد و این شاخص ها با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، بهترین دانشگاه ها را در هر حوزه شناسایی و معرفی می کنند.

دهقانی اظهار داشت: رتبه بندی کیواس در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه های برتر دنیا را در ۵ حیطه کلی علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد رتبه بندی قرار داده است که در این ارزیابی دانشگاه های ایران توانستند در دو حیطه پزشکی و علوم زیستی و مهندسی و فناوری حضور یابند. در جدول زیر عملکرد دانشگاه های ایران در حیطه های مذکور نمایش داده شده است.

 

وضعیت دانشگاه های ایران در رتبه بندی حیطه ای سال 2017 کیو.اس

حیطه کلی

نام دانشگاه

رتبه

مهندسی و فناوری

دانشگاه تهران

401-450

دانشگاه صنعتی شریف

451-500

پزشکی و علوم زیستی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

401-450

 

وی افزود: در رتبه بندی حوزه های موضوعی سال ۲۰۱۷ میلادی در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد قابل توجه دانشگاه های ایران در فهرست دانشگاه های برتر جهان بوده­ایم. در سال ۲۰۱۶ از ایران تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه موضوعی پزشکی با رتبه ۳۰۰-۲۵۱ توانسته بود در این رتبه بندی حضور یابد. اما در سال ۲۰۱۷ میلادی تعداد دانشگاههای ایران در این نظام رتبه بندی به ۹ دانشگاه افزایش یافته و در هشت حوزه موضوعی معماری و محیط انسان ساز؛ مهندسی عمران و سازه؛ مهندسی برق و الکترونیک؛ مهندسی مکانیک؛ کشاورزی و جنگلداری؛ پزشکی؛ داروسازی و شیمی دارای نماینده در بین دانشگاه های برتر دنیا بوده است.

سرپرست ISC ادامه داد: بهترین عملکرد در رتبه بندی موضوعی به لحاظ کسب رتبه، مربوط به دانشگاه تهران است که توانسته در ۲ حوزه موضوعی معماری و محیط انسان ساز و مهندسی عمران و سازه در جمع ۱۵۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرد. دانشگاه تهران همچنین در حوزه های مهندسی برق و الکترونیک ، مهندسی مکانیک، کشاورزی و جنگلداری، پزشکی و شیمی، دانشگاه صنعتی شریف در حوزه های مهندسی برق و الکترونیک،  مکانیک و نیز شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه کشاورزی و جنگلداری و دانشگاه علوم پزشکی تهران در دو حوزه پزشکی و دارو سازی در این رتبه بندی راه پیداکردند. بعلاوه دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی تبریزو دانشگاه شهید بهشتی نیز در جمع برترین های حوزه پزشکی در جهان قرار گرفته اند. عملکرد دانشگاه های ایران در رتبه بندی موضوعی کیو اس نمایش داده شده است.

 

وضعیت دانشگاه های ایران در رتبه بندی موضوعی سال 2017 کیو.اس

حوزه

نام دانشگاه

رتبه

معماری و محیط انسان ساز

دانشگاه تهران

200-151

مهندسی عمران و سازه

دانشگاه تهران

مهندسی برق و الکترونیک

دانشگاه صنعتی شریف

350-301

دانشگاه تهران

مهندسی مکانیک

دانشگاه صنعتی شریف

350-301

دانشگاه تهران

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

400-351

کشاورزی و جنگلداری

دانشگاه تهران

250-201

دانشگاه آزاد اسلامی

300-251

پزشکی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

300-251

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

450-401

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

دانشگاه شهید بهشتی

500-451

دانشگاه تهران

داروسازی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

250-201

شیمی

دانشگاه صنعتی شریف

500-451

دانشگاه تهران

 همچنین کیو اس ضمن رتبه بندی در ۵ حیطه مذکور، دانشگاه های برتر دنیا را در ۴۶ زیر حیطه (حوزه موضوعی) مورد رتبه بندی و فهرست برترین ها را منتشر کرده است.

ناشناس
|
Denmark
|
1395/12/21 - 23:23
0
7
دانشگاه آزاد با بیش از 200 شعبه، تحت عنوان یک نام " دانشگاه آزاد اسلامی" رتبه بندی می شود. آیا این درست است؟ به همین خاطر اسم دانشگاه آزاد چند سالی است در نظام های مختلف رتبه بندی سر بیرون آورده و دانشجویان این دانشگاه توانسته اند به نسبت در دانشگاههای خیلی خوب خارج پذیرش بگیرند. اما اکثریت و نه همه فارغ التحصیلان آن، به علت ضعف علمی، متاسفانه غالبا نتوانسته اند چنانکه در این رتبه بندی ها همتراز با دانشگاههای خوب ایران نشان داده شده اند خود را معرفی کنند و چه بسا چهره سیستم آموزشی و پژوهشی ایران را نسبت به گذشته مخدوش می کنند. البته، آسیب دیگر این کار، ناامیدی بیشتر افرادی است که سالها در دانشگاههای سراسری درجه دو و سه و حتی بعضی از درجه یکها، زحمت بیشتری کشیده اند ولی از نبودن اسم دانشگاه آنها در این رتبه بندیها برای اپلای و ادامه تحصیل در خارج، متضرر می شوند و جای آنها را افرادی با لیاقت کمتر پر می کنند.
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: