کد خبر: 36203
تاریخ انتشار: سه شنبه, 16 مرداد 1397 - 09:18

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

برگزاری نشست تخصصی کتاب‌خوان کتاب‌های ترکی خراسانی در شهرستان جوین خراسان

منبع : لیزنا
اولین نشست تخصصی کتاب خوان ویژه کتاب‌های ترکی خراسانی در کتابخانه عمومی مرحوم مسروری حکم آباد جوین برگزار شد.
برگزاری نشست تخصصی کتاب‌خوان کتاب‌های ترکی خراسانی در شهرستان جوین خراسان

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان جوین، مسئول کتابخانه مسروری ضمن اعلام این خبر گفت: نشست تخصصی کتابخوان ویژه کتابهای ترکی خراسانی با حضور نویسندگان و علاقمندان به زبان ترکی و جمعی از اعضای کتابخانه در کتابخانه مسروری برگزار شد. از آنجاییکه زبان مادری اهالی شهرستان جوین ترکی است و اکثر اعضای کتابخانه نیز ترک هستند بر آن شدیم با برگزاری این نشست تخصصی با ریشه و ساختار زبان ترکی آشنا شویم.

آثار معرفی شده در این نشست عبارت است از:

«ناعیللار بوقچاسی: داستان های ترکی خراسان» نوشته اسماعیل سالاریان/ ارائه توسط نویسنده

در این کتاب بخشی از داستان های عامیانه تُرکی خراسان که از نظر علمی می تواند در شناخت زبان و فرهنگ و اخلاقیات مردم، با ارزش باشد، در قالب هشتاد داستان از شهرهای جوین - نیشابور بجنورد - شیروان - قوچان - درگز- نیشابور جمع آوری و به زبان ترکی ترجمه شده است.

«تمثیل و مثل ترکی خراسانی» نوشته اسماعیل سالاریان / ارائه توسط نویسنده

کتاب تمثیل و مثل ترکی خراسان، شامل 1800 مثل تورکی خراسانی است که طی چند دهه از تمام شهرها و مناطق تورک خراسان گردآوری و ترجمه شده و مورد استفاده هر مثل بطور مشروح توضیح داده شده است. کتاب در 432 صفحه و قطع وزیری است. در باره این کتاب بیش پانزده مقاله تحسین برانگیز توسط اساتید دانشگاه های ایران، آذربایجان، ترکیه، عراق نوشته شده است. این کتاب یکی از آثار و کتاب های برگزیده سال 1395 کانون رشد وابسته به وزارت آموزش و پر ورش ایران است.

«ترک ها در خطه خراسان» تدوین عبدالله قاسمی/ ارائه توسط نویسنده

این کتاب که حاصل تحقیقات میدانی است، با هدف اشاعه فرهنگ و آداب و رسوم ترکان خراسانی و آشنایی با تاریخ و پیشینه ایل ها و طایفه ها منتشر شده است.

«اَرغیان مَثَل لَری» نوشته عبدالله قاسمی/معرفی توسط نویسنده

موضوع این کتاب ضرب المثل های ترکی رایج در میان ایل گرایلی است. کتاب از دو بخش اصلی تشکیل شده است؛ بخش اول، نگاهی به تاریخ ایل قاراائولی(گرایلی) و زبان قاراائولی(گرایلی)؛ بخش دوم، لیست ضرب المثل ها به ترتیب حروف الفبا.

 «میراث کایرا» نوشته عبدالله قاسمی/ ارائه توسط حسین ملکوتی (مسئول کتابخانه)

میراث کایرا را می توان اولین رمان فارسی در ایران دانست که با سبکی ترکی و با هدف حفظ فرهنگ و اساطیر توسط نویسنده جوان خراسانی عبدالله قاسمی ملقب به ییلماز خراسانی به رشته تحریر در آمده است. میراث کایرا داستان یک جوان غیور و جسور از ایل گرایلی میباشد که خاندانش توسط دشمنان توران زمین به قتل رسیده اند. از جمله مهمترین ویژگی های این رمان را میتوان معرفی اساطیر ترک، شناخت راه و رسم جوانمردی تورانیان، تاکید بر حفظ اصالت و مهم ترین آنها اتحاد و همبستگی دانست.

«افسانه های گلین باجی» نویسنده فاطمه حکم آبادی/ ارائه توسط نویسنده (عضو کتابخانه)

این کتاب دربردارنده داستان های عامیانه ترکی فرهنگ جوین و ضرب المثل های رایج ترکی به همراه ترجمه فارسی آن است.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: