کد خبر: 39361
تاریخ انتشار: سه شنبه, 27 فروردين 1398 - 09:29

داخلی

»

مطالب کتابداری

»

کتابخانه های عمومی

نگهداری بیش از 30 نسخۀ خطی و چاپ سنگی از عطار در کتابخانه آستان قدس رضوی

منبع : روابط‌عمومی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان ‌قدس‌ رضوی
   مجموعه‌ای ارزشمند از آثار عطّار نیشابوری در قالب بیش از 30 کتاب خطی و چاپ سنگی، در کتابخانۀ وزیری یزد، وابسته به آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.
نگهداری بیش از 30 نسخۀ خطی و چاپ سنگی از عطار در کتابخانه آستان قدس رضوی

به گزارش لیزنا، کارشناس مسئول کتب چاپ سنگی و مطبوعات کتابخانۀ وزیری یزد از کتابخانه‌های وابسته به آستان قدس رضوی با بیان این‌که عطار صاحب تألیفات و تصانیف منظوم و منثور بسیاری شامل دیوان اشعار، منطق الطیر، تذکره الاولیا، الهی‌نامه، بلبل‌نامه، اسرار‌نامه، خسرو‌نامه، مختارنامه، بی‌سرنامه، هیلاج‌نامه، جوهرالذات، مصیبت‌نامه، پندنامه، اشترنامه، فتوت‌نامه و ولدنامه یا پسرنامه است، از وجود نفایس خطی و چاپ سنگی از این آثار در کتابخانۀ یزد خبر داد.

منوچهر آرسته در معرفی نسخه‌ای از «منطق‌الطیر» که شاهکاری عرفانی و منظومه‌ای عرفانی و استعاری و تمثیلی است، افزود: این اثر در 171 برگ 13 سطری در قطع رقعی است، به ‏خط نستعلیق بر کاغذ اصفهانی کتابت شده، دارای سرلوح مذهّب، تمام صفحات دارای جدول‌کشی مضاعف به شنگرف، دارای جلد مقوایی باروکش پارچه، اهدایی سید علیرضا آصف‌پور وزیری یزدی است.

وی ادامه داد: نسخه‌ای از «‏ب‍ی‌‌س‍رن‍ام‍ه‌« که ترجیع‌بندی در م‍ن‍اج‍ات‌ ب‍ه درگ‍اه‌ خ‍داون‍د م‍ت‍ع‍ال‌ و ت‍وح‍ی‍د ب‍ه طری‍ق‌ ع‍رف‍ان‌ و ت‍ص‍وف‌ است، به خط  نسخ 14 سطری بر کاغذ سمرقندی کتابت شده، در قطع رقعی دارای جلد مقوایی با روکش کاغذ با عطف چرم است و نسخه‌ای از «پندنامه» در قطع جیبی به قلم عبدالرزاق بن محمد در سال 1213ق به خط نستعلیق کتابت شده و دارای جلد تیماج است.

آرسته در پایان به برخی نفایس چاپ سنگی اشاره و اضافه کرد: نسخه‌ای از «تذکره الاولیاء» در 496 صفحه در قطع وزیری، به خط نستعلیق چاپ سال 1294 ق در هند، «اسرار نامه» به خط نستعلیق دارای جلد تیماج، چاپ سال 1298ق در تهران، «الهی نامه» به خط نستعلیق، چاپ سال 1356ق، «جواهرالذات» به خط نستعلیق چاپ سال 1355ق و «مظهرالعجایب» در قطع رقعی، دارای 339 صفحه به خط نستعلیق چاپ سال 1323ق در تهران، از نسخه‌های موجود در این کتابخانه است.

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: