کد خبر: 39754
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 08 خرداد 1398 - 11:30

داخلی

»

اخبار کتاب

قدیمی‌ترین نسخۀ خطی تاریخ‌دار نهج‌البلاغه رونمایی شد

منبع : گنجینۀ رضوی
از قدیمی‌ترین نسخۀ دست‌نویس تاریخ‌دار نهج‌البلاغه، موجود در گنجینۀ نسخ خطی آستان قدس رضوی رونمایی شد.
قدیمی‌ترین نسخۀ خطی تاریخ‌دار نهج‌البلاغه رونمایی شد

به گزارش لیزنا، در دهمین سه‌شنبۀ فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و هم‌زمان با ایام شهادت امام‌علی(ع) در مراسمی از قدیمی‌ترین نهج‌البلاغۀ تاریخ‌دار این مجموعه رونمایی شد. سیدمحمدرضا فاضل هاشمی، کارشناس‌مسئول بخش مخطوطاتِ سازمان یادشده که سخنران علمی این مراسم بود، در ارتباط با این نسخه تصریح کرد: این نسخه متعلق به قرن 6 قمری است و به خط محمد‌بن محمدبن احمد النقیب در سال 544 قمری کتابت شده است. وی افزود: در این نسخه علاوه بر متن کامل نهج‌البلاغه، در انتهای کتاب دربارۀ نقش مُهرهای حضرت علی(ع) و تجلیل از نهج‌البلاغه، مطالبی مطرح شده است.

فاضل هاشمی ادامه داد: نسخۀ رونمایی‌شده دارای 174 برگ با عناوین شنگرف و برخی از آنها زنگار، به خط نَسخ معرب 17 سطری کتابت شده است و مرحوم فاضل‌خان آن را در سال 1065 قمری وقف کتابخانۀ آستان قدس رضوی کرده است و با شمارۀ ثبت 13847 در گنجینۀ مخطوطات کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

وی همچنین در این مراسم که در موزۀ قرآن و نفایس آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه این گنجینه بیش از 750 نسخۀ نفیس نهج‌البلاغۀ خطی و چاپ‌سنگی با شروح و حاشیه، تعلیق و ترجمه را در اختیار دارد، به معرفی برخی دیگر از نفایس این مرکز پرداخت.

گفتنی است، اصل نسخۀ رونمایی شدۀ قدیمی‌ترین نسخۀ دست‌نویس تاریخ‌دار نهج‌البلاغه و همچنین تصاویر برخی دیگر از نهج‌البلاغه‌های نفیس گنجینۀ مخطوطات آستان قدس رضوی به مدت یک هفته در قالب نمایشگاه، در موزۀ قرآن و نفایس آستان قدس رضوی واقع در صحن کوثر خرم مطهر در معرض دید عموم قرار دارد.

 

خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: