کد خبر: 50189
تاریخ انتشار: شنبه, 05 مهر 1404 - 07:58

داخلی

»

کتابخانه‌های عمومی

شصت‌وهفتمین کتابخانه سیار کشور در یزد راه‌اندازی شد/افتتاح فاز دوم کتابخانه مرکزی یزد

منبع : لیزنا
با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استانی، فاز دوم کتابخانه مرکزی یزد افتتاح و نخستین کتابخانه سیار استان به‌عنوان شصت‌وهفتمین کتابخانه سیار کشور، راه‌اندازی شد.
شصت‌وهفتمین کتابخانه سیار کشور در یزد راه‌اندازی شد/افتتاح فاز دوم کتابخانه مرکزی یزد

به گزارش  لیزنا، صبح پنجشنبه سوم مهرماه ۱۴۰۴، آیین افتتاح فاز دوم کتابخانه مرکزی یزد و راه‌اندازی نخستین کتابخانه سیار استان، با حضور آزاده نظربلند؛ دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمدصالح جوکار؛ نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان و مدیران استانی برگزار شد.

استان یزد در حوزه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای، نیازمند توجه ویژه است

آزاده نظربلند در این مراسم با اشاره به گستره فعالیت نهاد در سطح کشور گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی اکنون با چهار هزار و ۲۲۰ نقطه خدمت فعال در حال ارائه خدمات است و با افتتاح این کتابخانه سیار که شصت‌وهفتمین در کشور محسوب می‌شود، بیش از ۱۰ نقطه خدمت جدید به این شبکه افزوده شد.

وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌ها، یک مجموعه فرهنگی و آموزشی است که نهایت تلاش خود را برای ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی به‌کار گرفته، افزود: با وجود این تلاش‌ها، همچنان با چالش‌های جدی در حوزه اعتبارات مواجه هستیم و امیدواریم با حمایت دولت، مجلس، استانداران و شهرداران شرایط مطلوب‌تری برای توسعه خدمات ایجاد شود.

نظربلند همچنین با اشاره به پیشینه فرهنگی استان یزد بیان کرد: یزد، استانی فرهنگی و برخوردار از سابقه ارزشمند است، اما در حوزه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای، نیازمند توجه ویژه و حمایت خیرین، صنایع و دستگاه‌های بالادستی است.

کتابخانه مرکزی یزد، دریچه‌ای به‌سوی دانایی و آگاهی در استان است

در ادامه این مراسم، محمدصالح جوکار؛ نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم نگاه فراتر از افتتاح پروژه‌ها، گفت: کتابخانه‌ها باید به محلی برای تقویت خلاقیت، اندیشه‌ورزی و حضور فعال نوجوانان تبدیل شوند. کتابخانه مرکزی یزد که مسیر طولانی از آغاز تا بهره‌برداری طی کرده، امروز دریچه‌ای به‌سوی دانایی و آگاهی در استان است.

وی افزود: اگر کتاب چراغ راه بشریت باشد، کتابخانه‌ها فانوس‌های این مسیر و کتابداران، مشعل‌داران آن هستند.

جوکار در پایان با اشاره به کمبودها و فرسودگی تجهیزات کتابخانه‌های استان یزد، گفت: استان یزد آمادگی دارد، نیمی از اعتبار موردنیاز تجهیز کتابخانه‌ها را از محل منابع استانی تأمین کند، به شرط آنکه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز نیمی دیگر را برعهده گیرد.

گفتنی است، با افتتاح فاز دوم کتابخانه مرکزی یزد، یک‌هزار مترمربع به زیربنای این مجموعه افزوده شد. این توسعه شامل سالن آمفی‌تئاتر، بخش مطالعه VIP، سالن مطالعه ویژه، واحدهای تجاری و کافه کتاب است که با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان تکمیل و به بهره‌برداری رسید.

کتابخانه مرکزی یزد که از سال ۱۳۹۹ با زیربنای ۹ هزار مترمربع فعالیت خود را آغاز کرده، تاکنون پذیرای بیش از ۳۰ هزار نفر بوده و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۷۰۰ عضو فعال دارد. این مجموعه ماهانه حدود ۱۲ هزار جلد کتاب در بخش‌های مختلف به امانت می‌دهد.

همچنین در حاشیه این مراسم، شصت‌وهفتمین کتابخانه سیار کشور با اعتباری بالغ بر دو میلیارد تومان در استان یزد راه‌اندازی شد. این کتابخانه سیار با تجهیز به یک‌هزار جلد کتاب، خدمات خود را به بیش از ۱۱ روستا و منطقه فاقد کتابخانه در شهرستان یزد ازجمله مناطق حریم شهر، شاهدیه، شحنه، اسکان، خیرآباد، صدرآباد، حسن‌آباد، اکرمیه، اکرم‌آباد، محمدآباد و ملاباشی ارائه خواهد داد.