کد خبر: 39869
تاریخ انتشار: شنبه, 01 تیر 1398 - 10:59

داخلی

»

اخبار کتاب

«عبید زاکانی و فضیلت نقادی» در نشست درس‌گفتار شهرکتاب بررسی می شود

منبع : شهر کتاب
یستمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی عبید زاکانی در شهر کتاب با حضور دکتر محمدجواد اعتمادی به «عبید زاکانی و فضیلت نقادی» اختصاص دارد.
«عبید زاکانی و فضیلت نقادی» در نشست درس‌گفتار شهرکتاب بررسی می شود

 به گزارش لیزنا، بیستمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی عبید زاکانی در روز چهارشنبه ۵ تیر ساعت ۱۶:۳۰ با حضور دکتر محمدجواد اعتمادی به «عبید زاکانی و فضیلت نقادی» اختصاص دارد.

در تاریخ هزارساله‌ی شعرِ فارسی، بسیار بوده‌اند شاعرانِ مدّاحی که دفترِ سخن را به غبارِ مدح آلوده‌اند و به سودای صله و پاداش، درّ لفظ دری را نثار فرومایگان کرده‌اند. امّا در میانِ شاعرانِ ما چهره‌های درخشانی هم به چشم می‌خورند که قدرِ هنرِ خود را می‌شناخته‌اند و نقد را بر مدح ترجیح می‌داده‌اند و به جای سخنورِ مدّاح، هنرمندِ نقّاد بوده‌اند. کسانی که نقّادی را فضیلت می‌دانسته‌اند و خلاقیتِ هنریِ خود را به مثابه ابزارِ تیز و کارای نقد به کار برده‌اند. شاعرانی همچون ناصرخسرو، سنایی، سیف فرغانی، حافظ و... که محک و ترازوی شرایط روزگارِ خود بوده‌اند و شعر را ابزارِ نقد و سنجشِ زمانه‌ی خود کرده‌اند. امّا بدونِ شک عبید زاکانی در صدر این گروه شاعران قرار دارد. او سیمای درخشانِ هنرِ نقّاد در میراثِ شعر فارسی است، که توانسته است تلخیِ نقد را به شیرینیِ طنز بیامیزد و آثاری خلق کند که معرّفِ ذهنِ بیدار و خلاقیّتِ بسیارِ اوست. نقّادیِ او زمینه‌های نقدِ دینی، نقدِ سیاسی، نقدِ اجتماعی و از همه مهم‌تر نقدِ اخلاقی را در بر می‌گیرد، که نشان‌دهنده‌ی وجهِ بسیار مهمی از جایگاه عبید و ارزش آثارِ اوست.

بیستمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی عبید زاکانی در روز چهارشنبه ۵ تیر ساعت ۱۶:۳۰ با حضور دکتر محمدجواد اعتمادی به «عبید زاکانی و فضیلت نقادی» اختصاص دارد که در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود.

در این نشست به ارزش و فضیلتِ نقّادیِ عبیدزاکانی پرداخته می‌شود و نمونه‌هایی از آثارِ نقّادانه‌ی او بررسی می‌شود.

 
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: