کد خبر: 40780
تاریخ انتشار: چهارشنبه, 25 دی 1398 - 08:35

داخلی

»

اخبار کتاب

نقد و بررسی «یهودیت از لابه‌لای متون»

منبع : شهر کتاب
 کتاب «یهودیت از لابه‌لای متون» نوشته‌ی آرتور هرتزبرگ با ترجمه‌ی عبدالرحیم سلیمانی از سوی انتشارات دانشگاه مفید منتشر شده است.
نقد و بررسی «یهودیت از لابه‌لای متون»

به گزارش لیزنا، نشست هفتگی شهرکتاب سه‌شنبه اول بهمن ساعت ۱۶:۳۰ با حضور آرش آبایی (محقق و دین‌پژوه کلیمی)، علی شهبازی (استاد ادیان) و عبدالرحیم سلیمانی (مترجم، محقق و استاد ادیان) در مرکز فرهنگی شهرکتاب با نقد و بررسی کتاب «یهودیت ازلابه‌لای متون» برگزار می‌شود.

 در این کتاب نشان داده می‌شود نظام دینی یهود چه ویژگی‌هایی دارد و از چه جهاتی با نظام‌های دینی دیگر، به‌ویژه نظام اسلامی، متفاوت است. بسیاری در میان ادیان زنده‌ی جهان، شبیه‌ترین دین به اسلام را یهودیت می‌دانند و معتقدند سه اصل اساسی اسلام (توحید، نبوت و معاد) در یهودیت نیز مورد تاکید است و شریعت و اخلاق نیز دو بخش اصلی بعد عملی اسلام و یهودیت را تشکیل می‌دهد. باید در نظر داشت هنگام مقایسه‌ی دو دین، دو نظام متفاوت را مقایسه می‌‌کنیم. در این مقایسه اگر فقط تفاوت اجزا را ببینیم و تفاوت خود دو نظام را در نظر نگیریم خطایی بسیار واضح مرتکب شده‌ایم. در چنین مقایسه‌ای باید کار را با مقایسه‌ی دو نظام شروع کنیم و اهداف آن‌ها را در نظر بگیریم. نظام‌های دینی اسلام و یهودیت جدای از اجزا با هم چه میزان شباهت دارند؟ در یهودیت چه عناصر دیگری وجود دارد که نقش بسیار اساسی‌ دارند و آن‌ها اصلا در نظام اسلامی جایی ندارند؟ همین اجزایی که نام برده شد آیا در دو نظام نقشی یکسان و همانند ایفا می‌کنند؟

 نشست هفتگی شهرکتاب در روز سه‌شنبه اول بهمن ساعت ۱۶:۳۰ در مرکز فرهنگی شهرکتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم برگزار می‌شود.

 

برچسب ها :
خواهشمند است جهت تسهیل ارتباط خود با لیزنا، در هنگام ارسال پیام نکات ذیل را در نظر داشته باشید:
۱. از توهین به افراد، قومیت‌ها و نژاد‌ها خودداری کرده و از تمسخر دیگران بپرهیزید و از اتهام‌زنی به دیگران خودداری نمائید.
۲.از آنجا که پیام‌ها با نام شما منتشر خواهد شد، بهتر است با ارسال نام واقعی و ایمیل خود لیزنا را در شکل دهی بهتر بحث یاری نمایید.
۳. از به کار بردن نام افراد (حقیقی یا حقوقی)، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی خودداری فرمائید.
۴. از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری نمائید.
۵. حتی الامکان از ارسال مطالب با زبانی غیر از فارسی خودداری نمائید.
نام:
ایمیل:
* نظر: